Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Streptococcus B okozhat még...

Streptococcus B okozhat még gondot?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Terhesen pozitív lettem sajnos.

Kaptam 10 napig ampicillint és a szülés alatt 2 adag antibiotikumot vénásan (+1 adagot szülés után). A baba záróján az van, hogy nem vettek tőle labort, mert nem figyeltek meg rajta semmit, ami indokolná.

Tegnap láz miatt bementem a klinikára és a kenetből és vizeletből megint kimutatták a streptococcust.

Baba záróján annyi van, hogy 2 hetesen vizeletből mintát vesznek. Ez hétfőn lesz. Gyermekorvos fogja elvégezni? És ez újszülöttnél hogyan megvalósítható?

Van rá esély, hogy a baba elkapta? Nagyon aggódom, sokat olvastam, hogy miket okozhat...Nem értem miért nem kontrollálták le.

2021. márc. 20. 20:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Minden babától vesznek vért

Egyrészt mert a PKU szűrés kötelező, másrészt ha anya rh negativ anti d-t kap szülés után, ha a baba pozitiv.

Egyébként a crp-t biztosan megnézték neki, rendben volt es azert nem kellett tovabbi vizsgálat

2021. márc. 21. 12:14
 12/14 A kérdező kommentje:
És a záróján nem kéne rajta lennie?
2021. márc. 21. 12:49
 13/14 A kérdező kommentje:

Ha valaki olvassa:

2 hetesen levették a pisit. Streptococcus nem volt benne, viszont alacsony csíraszámban egy rezisztens kórokozót találtak. Emiatt ismétlést kértek.

A doktornő azt mondta, ha újra pozitív lesz, akkor be kell feküdnünk kórházba, mert vénás antibiotikumot tudnak csak adni a picinek. Megnyugtatott viszont, hogy csak a minta szennyeződhetett, mert kevés a kórokozó a mintában. Persze ettől még ideges voltam, folyamatosan figyelgettem a babót.

Azon a héten pénteken 4 zacsit próbáltunk felragasztani itthon, de nem sikerült. Apuka elvitte a doktornénihez (mert én tejlázas lettem), de ott nem volt hajlandó pisilni.

Most hétfőn hajnali 5-től 7-ig próbáltam pisit gyűjteni, de 5 zsákot elhasználva se tudtam úgy felragasztani, hogy ne csorogjon ki...Már tiszta piros volt a kis bőre. Végül bementünk a rendelőbe és ott sikerült pisit venni.

Ma kaptam az eredményt, negatív. Szóval se streptococcus, se már kórokozó nincsen. Valószínű a laborban szennyeződött a minta, mert valamilyen tipikus kórházi baktérium voltViszont rohadt nagy macera meg idegeskedés volt.

Nem tudom miért nem csinálták meg ezt már a kórházban...

2021. márc. 31. 16:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Örülök hogy végül minden rendben lett. ☺

5 voltam

2021. márc. 31. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!