Streptococcus B okozhat még gondot?
Sziasztok!
Terhesen pozitív lettem sajnos.
Kaptam 10 napig ampicillint és a szülés alatt 2 adag antibiotikumot vénásan (+1 adagot szülés után). A baba záróján az van, hogy nem vettek tőle labort, mert nem figyeltek meg rajta semmit, ami indokolná.
Tegnap láz miatt bementem a klinikára és a kenetből és vizeletből megint kimutatták a streptococcust.
Baba záróján annyi van, hogy 2 hetesen vizeletből mintát vesznek. Ez hétfőn lesz. Gyermekorvos fogja elvégezni? És ez újszülöttnél hogyan megvalósítható?
Van rá esély, hogy a baba elkapta? Nagyon aggódom, sokat olvastam, hogy miket okozhat...Nem értem miért nem kontrollálták le.
"..Nem értem miért nem kontrollálták le."
Azért, mert ha nincs tünete, nem kell.
Miért akar mindenki okosabb lenni, mint az orvosok?
Nők lapja és femcafe?
Nem véletlenül az a protokoll, ami.
Volt baba akitől vettek a szobában, de a többségtől nem. Nem tudom, hogy mitől függ.
Hétfőn megyünk újra a háziorvostól, kérek tőle leoltást. Ha esetleg most igazolódna a pozitivitás, akkor antibiotikummal még kezelhető, igaz?
Vagyis lehet, hogy mégis vettek?
Köldökzsinór vért vettek azt tudom, mert én A Rh- vagyok. A baba 0+ lett, így kapnom kellett anti inkekciót. Viszont ez a vizsgálat sem szerepel a leletén. Csak annyi, hogy én kaptam injekciót, de a baba vércsoportja sincs feltűntetve sehol.
Lehet abból a vérből megnézték és nem közölték, mert jó volt az eredmény?
5 vagyok. Nálunk azoktól a babáktól vettek vért akinek az anyukájának nem volt streptotcocus b vizsgálat. Nálunk anyuka volt akitől vettek mintát.
Lehet nézték abból szerintem.
Ha véletlen gyulladás van a szervezetébe akkor biztos ő is kap rá antibiotikumot és minden rendben lesz ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!