Segítség! Bánt a 14 hónapos babám?
Amikor frusztrált, mert nem csinálhatja azt, amit akar, vagy már fáradt, akkor jó nagyot belém harap (szerencsés esetben csak a ruhámat harapja meg), vagy elkezdi az arcomat ütni azzal, ami a kezében van.
Etetésnél, ha már nem éhes, direkt ledobálja a kezéből a maradékot, ha rászólok, hogy ne dobd le, rám néz és úgy dobja le, szinte várja, hogy mit fogok reagálni.
Ha nem arra megyünk, amerre akar, akkor sírás, hiszti van.
Ez már a dackorszak?
Mit tudok tenni, hogyan viselkedjek, amikor belém harap? Ha erősen rászólok, elkezd sírni.
Köszi a válaszokat, ezek szerint ez normál babaviselkedés. Én a hintába (adamo) tettem ma, ott a ringatástól lecsillapodott.
Kiabálni nem szeretnék vele, olyan már volt, hogy én is elvettem és eldobtam, amivel megütött.
8as, és mit ütsz egy egy éves gyereken?
Amikor dobálja az élet, akkor felveszem a földről és visszaadom neki, néha megeszi. Ha nem, akkor már nem éhes, olyankor befejezzük az evést. A húgom is ezt csinálta amikor baba volt, emlékszem, jókat röhögtem rajta.
Néha engem is üt, ilyenkor mondom hogy nem szabad, vagy rácsapok a kezére, vagy én is eldobom azt, amivel üt. De ha látom hogy nem az agresszió jele volt, hanem csak egy koordinalatlan mozdulat, akkor nem csinálok semmit.
Nálunk az öltöztetésnél van irdatlan hiszti, ahogy öltöztetem, ő úgy veszi is le magáról a ruhát, na olyankor van, hogy kiabálva megkérdezem tőle h most mi fáj neki ennyire ebben, de ha jobb pillanatom van, próbálok higgadt maradni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!