Paromtol ennyi segitsegkeres realis lenne a baba mellett?
Most vagyok 15 hetes terhes. Miota egyutt vagyunk a parommal, azota nagyjabol elkepzeltem, hogy mikent nevelnenk a kozos gyerekunket stb. Nyilvan majd az elet hozza a tobbit, kozel se biztos, hogy a gyerek olyan szemelyisegu lesz, mint mi, xe azert az alapokat jo atgondolni.
Nemreg voltunk anyoseknal es beszelgettunk a gyermekagyi idoszakrol. Meseltek, hogy milyen nehez volt ( anyos es az o anyukaja), mert a ferjeik dolgoztak, ott volt meg a masik nagyobb gyerek is, de aztan, ahogy nottek a gyerekek, egyre konnyebb lett. (egyikuk sem dolgozott a gyerekek 10 eves kora elott). Parom megjegyezte hogy igen, kicsinek nem is latta szinte az apjat, annyit dolgozott.
Na most kerek-perec megmondtam nekik, hogy mi nem igy tervezzuk. Parom 6-14 kozott dolgozik, legkesobb, ha tulorazik, 16ra hazaer, igy szerencsere o nem dolgozza az az egesz napot. Ugy allapodtunk meg, hogy napkozben, amig haza nem er, en vagyok a kicsivel, aztan jon o - ezalatt pelenkazas, etetes, furdetes lenne. Hetkozben en kelnek hozza, hetvegen o vagy ha mar nagyon kilennek, akkor is o. Kezdetektol fogva megprobalnank a cumihoz is szoktatni, hogy ne csak en tudjam etetni, mert anyukam is jonne neha babazni.
1,5 evig lennek otthon maximum, utana munka. Emiatt pl en nem is tudnam elhozni a bolcsibol/ovibol, hanem ez mindig a parom/anyukam reszoltrja lenne.
Paromnak es anyukamnak ez a felosztas tetszene. Parom vilageleteben akart gyereket, sirva olelgetett percekig, mikor megtudta, hogy vegre apuka lesz. Anyukam is hasonlo volt, a pici lesz az elso unokaja.
Ellenben anyosek... Szerintuk egy lusta szr lennek, ha igy nevelnenk a gyereket. Kijelentettek, hogy ne legyek ilyen gyerekes, a ferfiak, ha megszuletik a gyerek, amugy se tudnak vele mit kezdeni, azert ad az allam tamogatast, hogy 3 eves koraig amugy is otthon legyek es ellassam oket. Nem is ertik, hogy minek rohanok vissza dolgozni. (talan mert szeretem a munkam es varnak vissza). Mondtak, hogy ez biztos valami feminista butasag, amivel a fiatalokat mergezik. ( Szerintem meg egy gyerekenek ket szuloje van es mind a ketto teljes erteku).
Parom nem volt ott, amikor ezt beszeltuk, az apukajaval butykoltek a kocsit. Hazafele nem is mertem neki elmondani, mert miota elkoltozott, orul, hogy nem kell sokat a szuleivel talalkoznia. Szerintem ebbol a mostanibol meg olyan veszekedes lett volna, hogy tobbef nem is megyunk.
Illetve: rengeteget olvasok itt a pro/kontra tapszerezesrol DE szerintetek az megvalosithato-e, hogy az elejetol fogva kapjon tejet napkozben es tapszert estere - mivel az "allitolag" jobban elteliti a babakat.
Nem a mellem feltese miatt - azt munka elott megfogom mutettni.
27/L
26.000 huf a gyes...qrvanagy támogatás. Mivel nem az anyósod fogja nevelni a gyermeketeket, kit érdekel mit rosszindulatoskodik, neki nem mindegy, nem ő fog hozzá kelni, stb.
Xard le, komolyan!!!! Nem kellenek a mérgező emberek az életedbe. ;) ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!