Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálnátok Anyóssal...

Mit csinálnátok Anyóssal babalátogatással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Szoval, én most 26 hetes vagyok még, de már egy ideg vagyok, hogy a párom anyja azt tervezi, hogy ha megvan a baba, idejön (350km-ről) a gyermekágyi időszakra "segíteni".

Oda meg vissza van, hogy unokája lesz, aki egyrészről jó, másrészről viszont...

Már mondtam neki, hogy én ezt nem akarom és hogy az első 2 hétben, míg a párom is itthon van, 3asban akarok velük lenni.

Meg azt is, hogy bőven ráérnek 4-6 héttel a kiírt dátum utánra szabadságot kérni, az volt rá a válasza, hogy az nem úgy megy...

A párom azt mondja, joguk van láni az unokájukat, szóval nem igazán áll az én oldalamon, amellett, hogy én sem eltiltani akarom őket, csak nem akarom hogy itt lebzseljenek a nyakamon hetekig, vagy akár csak napokig.

Szóval aki hasonló helyzetben volt, volt megoldás, vagy ha meg akarom őrizni a jó viszonyt, max. Annyit tehetek, hogy még kétszer elmondom neki, hogy én ezt nem szeretném és remélem, hogy van annyi esze, hogy belássa...?

2021. márc. 17. 13:31
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

20, mivel 400 km-re lakik, nyilván úgysem fogom hívogatni ilyenekkel, meg a leírásban leírtam hogy nem akarom eltiltani az unokájátol, csak nem akarom, hogy beépüljön a családba szülés után 5 perccel. És nem érti.

Az én anyám már nem él, de azt gondolom nekem is és a férjemnek is meg kell birkóznunk az új helyzettel. Nem tartom magunkat elveszettnek, és úgyis 3-án leszünk egy család.

A férjem csak nem akar konfliktust meg sérülést, plusz neki úgyis a könnyebb vége jut, max főz, boltba megy, felmos, nem érzi át az én "félelmeimet".

Amugy tényleg, szoptatasnál nekem ne lihegjen ott senki, hogy na, hogy megy, sikerül? Egyél levest. Had nézzem, hogy csinálod. Én annak idején...Stb.

2021. márc. 17. 19:04
 22/23 anonim ***** válasza:
97%
Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy jöhetett anyósék 400 kmről, de nem nálunk aludtak, hanem egyik rokonnál, 15 percre kocsival. Egy hétig itt voltak, a férjem minden nap elment érte meg azért aki akart jönni, 2-3 órát itt voltak, és vitte is vissza a szállásra. Ott elvoltak szépen.
2021. márc. 17. 21:14
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elsősorban a férjeddel kéne megértesd hogy amíg ő otthon tud lenni és nem telik el az a 3-4 hét amit mondtál nem szeretnéd hogy bárki menjen mert nagyon ki leszel és amúgyis ti 3-an kell összeszokjatok és nem 4-5-en.

Ha sikerült megértesd vele akkor jobban jártok ha ő érteti meg az anyjával hogy ne menjen, főleg hogy te már mondtad neki nem 1x és kb lesz*rja.

Tudom lehet sokan mondják erre hogy 'jajj felnőtt ember mondja meg a másiknak maga ha baja van' , de te már egyrészt mondtad, másrészt meg igen ez általában így van de van néhány olyan helyzet amikor nem. Pl. ebben a helyzetben is máshogy reagál az ember arra ha valamit a saját gyereke mond meg neki vagy ha csak a gyereke párja. Utóbbira akár örökre haragudhat de a saját gyerekére úgysem fog.

Nem azt mondom hogy küldje el a fenébe, hanem akkor magyarázza el neki ő és akármit mond az anyja semmiképp sem engedjen. A saját gyerekétől talán jobban felfogja, ha nem is elsőre.

2021. márc. 18. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!