Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Békültetek ki szakítás után a...

Békültetek ki szakítás után a párotokkal a gyerek miatt? A veszetnek hitt ügyből is? Hogy alakult azóta az életetek? Írnátok történeteket?

Figyelt kérdés
2010. aug. 19. 07:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Békültünk.Esküdözött, hogy meg változik, nem lesznek nő ügyei.Majdnem egy évig voltunk külön.Aztán kezdődött minden előről.Elváltunk.Ennek már 9 éve.
2010. aug. 19. 07:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen! De kár volt,szakítás után még 1 évig kínoztuk egymást ,aztán meguntam és én vetettem véget az egésznek, persze könyörgések mentek még jó ideig, de nem bántam meg mostani férjemmel sokkal jobb 1 év alatt több szeretetet kaptam , mint az extől 7 év alatt!!!
2010. aug. 19. 08:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem voltam ilyen helyzetben és nem ismerem a történetet sem de a kérdésben az van hogy a gyerek miatt... Hát ezért ne tedd!! Ha csak a gyerek miatt békülnétek annak úgysem lenne jó vége. Már ha rólatok van szó...!
2010. aug. 19. 09:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi most vagyunk közel ilyen helyzetbe. Nagyon rossz most a helyzet az anyagiak terén.Apának nincs munkája, emiatt feszültek vagyunk.Kb. 3 napja nagyon összefesztünk, mondtam is neki hogy legszivesebben hazamennék.De nem mondtam igazán komolyan. Kisfiunk 18 hónapos. Aztán meg beszéltük, hogy próbáljuk megoldani. Nem tudom, hogy mi a probléma, de ha nem komoly és megtudjátok oldani akkor próbáljátok meg. Persze ha nem megy, akkor inkább jobb szétmenni, az a gyerkőcnek jobb. Kívánom nektek, hogy helyrebírjátok hozni.
2010. aug. 19. 09:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Ő már elköltözött tőlem és nem is tudunk beszélgetni, annyi a seb. De úgy érzem, meg kellene még próbálni, voltak szép idők, szerintem sok szeretettel minden helyrehozható. De nem merek közeledni, ő meg pláne.
2010. aug. 19. 11:32
 6/9 anonim ***** válasza:
88%
én még terhesség alatt költöztem el. hetekig nem is beszéltünk, sokat sírtam. a szülésnél már ott volt velem. néhány hónapig pocsék volt, minél többet sírtam, annál bunkóbban és hidegebben viselkedett, aztán valahogy elmúlt, megtanultuk kezelni a problémáinkat, de ha nem lett volna közös gyermekünk, valószínüleg már rég továbbléptünk volna, és elfelejtettük volna egymást. Azóta egész jó a helyzet, a gyermekünk másfél éves múlt, a különélésben egy egészen új kapcsolat bontakozott ki köztünk, olyan, mintha szeretők volnánk, de közben egy család is, nehéz ezt elmagyarázni. naponta találkozunk, ritkán marad ki egy-egy nap, jön bevásárolni, játszótérre, állatkertbe. szerencsére rugalmas a munkaideje. olykor nálam tölt egy-egy éjszakát, ilyenkor együtt fürdetünk, és altatás után gyertyafénynél beszélgetünk, vagy megiszunk egy pohár bort. igazi randevúk ezek. veszekedünk is persze olykor, és ilyenkor jó, hogy nem élünk együtt. ki-ki hazamegy, a magányban lehiggad, és másnapra elszáll a gond. már a második babát tervezzük, és talán egyszer újra összeköltözünk. de nem mondom, hogy nem vagyok bizonytalan e fura kapcsolat siekrességét illetően.
2010. aug. 19. 16:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagy szakítások után az újrakezdés reményében fogant meg a kisfiú. A terhesség alatt is mentek a veszekedése. Hol az egyik, hol a másik ment a szüleihez aludni. A baba születése után minden nehezebb lett. A fáradtságtól még több probléma jött elő. Nagy fogatkozások mind a két oldalról, örjöngés, hiszti, kiabálás. Amikor a kicsi 4 hónapos lett egy átlagos veszekedés során a nő azt mondta: menj, és soha ne gyere vissza. A férfi kiment az ajtón. A nő tudta, hogy majd holnap megint vissza megy. De jött a holnap és nem történt semmi. Elmúlt egy hét, és telefonált. Hol vagy te sze.ét? A férfi csak annyit mondott. Te elküldtél, és én most 8év után úgy döntöttem elegem van. Ez így nem élet. Sem nekem, sem neked, sem a gyereknek. Nem jó, ha úgy nő fel, hogy mi minden nap öljük egymást. A nő könyörgőre fogta, de tudta, hogy a férfinek igaza van. Majd heteken át próbálta vissza csinálni. De már késő volt. Jött az öngyilkossággal fenyegetőzés, de a férfit már ez sem érdekelte. (korábban ez mindíg bejött). Döntött. A gyerek most 5 éves imádja a szüleit, de a szülőkben annyi a fájdalom az elmúlt évek miatt, hogy képtelenek egymással beszélgetni. Csak a legszükségesebb, mikor hozom/hozod mondat. Azóta jobb, mindenkinek.
2010. szept. 30. 13:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Én csak a szüleim történetét tudom, bár azt is csak homályosan, mert már mindkettő elmesélte, "hogy volt", de a két sztori sajnos közel sem fedi egymást. 13 voltam, amikor végleg elváltak, bár anyám szerint házasságuk első másfél éve volt boldog (no én akkor még képben sem voltam, mert van egy nővérem is). Apám külföldön dolgozott, így keveset volt itthon, de amikor igen, örökös viták voltak. Csukott ajtók mögött hallgattam esténként az ágyamban az ordítozást, és féltem. Mintha mi már aludtunk volna??Végső elköltözés előtt kb. 4 évvel képben volt egy másik nő (aki azóta a felesége). De utána "újra megpróbálták", anyám szerint csak miattam, mert hogy én még olyan kicsi voltam. Hááát, ez volt életük legrosszabb döntése. Senkinek nem kívánom a gyerekkoromat, amikor apámnál egyszer csak észrevettem a "másik nő" ruháit a szekrényben, nekem nem is szóltak, hogy összeköltöztek stb. stb. Rengeteg a seb az életemben emiatt, teljességgel csoda számomra, hogy felnőttként "kikupálódtam" (10 évem ráment), és normális családot tudtam alapítani. Így is nehéz, mert sokszor észre veszem magamon, hogy a gyermekeimmel szemben az otthoni "minta" jön elő bennem első reakcióként, de hála Istennek legalább észre veszem, és próbálok alakítani rajta.

Lehet, hogy mások jobban tudnak "együttműködni" a gyermekük érdekében, mint az én szüleim tették, de azt senki ne gondolja, hogy a gyerekek nem érzik, és tudják pontosan (csak maximum nem tudják megfogalmazni, főleg a kisebbek), hogy baj van a szülőkkel.

Azt a meghittséget, ami egy egészséges kapcsolatban megvan, senki nem tudja "produkálni" a gyerek(ek) kedvéért, még a legjobb színészek sem.

Én azt tudom javasolni, hogy CSAK akkor érdemes próbálkozni, ha magának a kapcsolatnak van esélye. Hiszen nem a gyermekért tartjuk fent a kapcsolatunkat, hanem a kapcsolatot önmagunkért tartjuk fent, és ennek a kapcsolatnak gyümölcse aztán a gyermek. Legalábbis jó esetben.

Bocs ha hosszú lettem, összefoglalva azt tudom mondani, hogy a gyereknek nem lesz attól jobb, ha civakodó szülei egy fedél alatt vannak egy látszatkapcsolatban, mintha letisztázott körülmények között szétválnak, és esetleg külön-külön új kapcsolatba lépnek.

Ha a kapcsolat megmenthető, akkor persze más, ha szeretnének a felek "dolgozni" rajta, de MINDKETTŐ (ha csak az egyik, akkor veszett fejsze...), akkor van értelme az újrakezdésnek.

Kívánom, hogy megtaláljátok a megoldást!

Minden jót Nektek és a kicsinek!

2010. szept. 30. 14:18
 9/9 A kérdező kommentje:
13:53as mintha rólam szólna.. És itt csak én vagyok az aki helyre akarja hozni. A nő vagyok és egy átlagos veszekedés alkalmával én álltam fel a gyerekkel. Menteni akarom pedig tudom, nincs értelme. Legalább arra jó lesz hogy megnyugodjon a lelkem hogy mindent megtettem. Tudom h a lányomnak is jobb lesz ha külön élek az apjától. Szomrú, de ha csak az egyik fél akar alkalmazkodni annak nincs értelme. Akkor az alkalmazkodó boldogtalan lesz.
2010. szept. 30. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!