Csak nekem rémálom az etetés (hozzátáplálás)?
Figyelt kérdés
Hét hónapos múlt a fiam. Hat hónapos koráig szigorúan szoptattam, ennek érdekében az első pillanattól kezdve fejtem, tejadó anya is lettem. Alig vártam, hogy elkezdjük a többi ételt, de öröm helyett minden nap egy kudarc, mert nem nagyon fogad el semmit és ráadásul szopizni se akar, mert minden más jobban leköti, inni meg nem hajlandó. A súlya meg szinte áll. Jó a kedve és mászik, teljesen egészséges, de nekem már egy csomóban van a gyomrom az etetésektől, meg ettől a szenvedéstől.2008. dec. 4. 12:49
1/7 anonim válasza:
Szia, ha baba kedve jó, szépen fejlődik, sztem Te se stresszelj, most annyi minden van jobban érdekli őket ebben a korban.
Kínáld meg minden étkezéskor de ne erőltesd, mert elmegy a kedve.
2/7 anonim válasza:
Az én babám 2 hónapig szopott,majd fejtem,amíg tudtam.Sokat bukott jött az AR táp,amitől szorulása volt,ezért 3,5 hósan jött a kanalazás.Ő 7-8 hós korától eszi meg(kb3-4 féle) a zöldséget,mert addig hányt tőle,a szorulást okozó gyümik Őt totál megfogják,inni most kezdett el(11,5 hó)eddig 8-10 féle italt próbáltam végig,de semmi nem volt jó neki.Most gyógynövény teát kap igazi termelői mézzel.8 foga van,de a kis darabos ételektől is öklendezik.Tehát nyugi!!!Hagyj időt neki,hogy megszokja az ízeket és a kanalazást,légy nagyon türelmes.Ha érzi rajtad,hogy neked totál idegbaj az etetés Ő sem fogja szeretni.Az enyémnek evés közben megy a Tv vagy kap játékot,mert amúgy unja magát.Ha jókedvű és nem látszik betegnek ne aggódj a súlya miatt,az enyém 6,5 hósan felállt és azóta csak havi 5-20 dkg-ot hízik.
3/7 anonim válasza:
Hát ezt a kérdést mintha én írtam volna.7.5 hós a kisfiam,és én is menden egyes kaja előtt kész vagyok,hogy mi lesz.Ezt isérzik mondjuk,és emiatt sem esznek úgy ahogy kellene,nekem vagy 1 héten 1x hogy Anyuéknál van és ott eszik rendesen.Érdekes.:)Nagyon nagy türelen kell hozzá.Na meg most halottam a drnőnktől hogy minden ilyen pici baba csak 1-2 ízt szeret.Na akkor lehet találgatni.MOst akkor ha azokat sem eszi mai tápanyagra elég lenne,meg még na tápit sem eszi meg (tápszeres 5 hós kora óta)akkor mit csináljunk?Hát áll a súlya már 1.5 hónapja.Néha kiéhezik és olyankor 2 napig zabál,de aztán megintmegáll az evés.És én nem csinálok neki csak vagy 3 féle kajcsit egyszerre.Úgyhogy azt mondom kitartás,és ha rájössz egy ízre amit szeret akkor rakj mindenhez azt.Mi így vagyunk az almával.Még főzelékbe is rakok,és úgy mintha jobban enné.Sok sikert
4/7 anonim válasza:
Az én lányom 6,5 hós, de minden etetésnél mindenhol jár az esze, csak a kaján nem. Nálunk fog lehet a ludas a dologban, mert 1 hete bújt ki az első, de tényleg kaja közben hol a tv felé nézelődik, hol a kezeivel hadonászik, csapkod, forgatja a fejét stb.... Szóval nem vagy egyedül. Ha jó a kedve, ne aggódj, annyi lemegy neki, amennyire szüksége van!
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor minden baba ilyen dekoncentrált ha evésről van szó?
2008. dec. 4. 14:36
6/7 anonim válasza:
Szia!
Az én lányom meg imádja a pépeket,de azóta amióta azokat eszi,nem eszi a tápszert rendesen,és ő sem hízik ezmiatt.Engem is nagyon zavar,leginkább az hogy most miért nem kell tápszer,ha eddig jó volt.
7/7 anonim válasza:
Szia. Kisfiam is mindenfelé nézeget kaja közben, tekergeti a fejét, minden érdekli, TV-zni szokott közben akkor jobban eszik - nézi és kéri a kaját. Van hogy az etetőszék kisasztalán dobol, vagy éppen az aktuális kezében lévő játékot eszi kaja közben.
Szoval türelem. Mondjuk ő mindent megeszik - kivéve a spenótos kajákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!