Első babások, ki hogy bírja az újszülöttel?
Mennyi idős a babád? Van már napi rutinotok?
Az első két hónap csak szoptatásból állt, én sem voltam túlságosan kipihent, de amióta beállt a napi rutinunk, azóta sokkal könnyebb. Meg ugye már azt is tudom, hogy mikor miért sír, az elején csak találgattam, kisebb nagyobb sikerrel.
Mindennap megyünk sétálni, ami nekem is jót tesz, főleg ezekben a szebb napsütéses időkben. Ha van barátnőd aki ráér, hívd el őt is.
Amikor főzök, akkor a babám ott ül a kis hintájában, beszélek hozzá, néha meglököm, rágcsálgat és nézelődik közben. Amikor a szőnyegén játszik, akkor berakok egy mosást vagy összehajtogatom a ruhákat, közben beszélek hozzá, énekelek, úgy elvan.
Most kezdtük el használni a babahordozót, ha magamra kötöm, simán tudok porszìvózni, felmosni.
Szerintem nem szabad annyira rágörcsölni arra, ha éppen nem tudtál mondjuk elmosogatni aznap, megcsinálod holnap...úgyis megvár 😀
Szintén zenész 😃
Ma két hónapos a kislányom, segítségem nincs, nagyszülők messze laknak, férjem 12 órás műszakban dolgozik, tehát egyedül vagyok a picivel,aki ráadásul nagyon hasfájós. Minden nap sírok vele, a háztartást nem tudom csinálni, főzni csak segítséggel mert pl ma nem lehetett letenni a kisasszonyt.
A szoptatás sem megy mert a hasfájás megzavarja. Nagyon remélem hogy 3 hónapos korára elmúlik mert be fogok golyózni a végére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!