Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy aki végig...

Miért van az, hogy aki végig bagózta és itta a terhességét egészségesebb gyereke van, mint nekem, aki óvja, védi a babáját?

Figyelt kérdés
Van két olyan "anyuka" is a környezetemben, aki végig cigizett terhesség alatt, ezt a szokásukat meg is tartották, az egyik pultos volt egy kocsmában, szülésig dolgozott és mindvégig ivott is, ráadásul töményet. A mai napig minden nap beviszi a gyereket a kocsmába, a másik anyuka is előszeretettel hurcolja oda a csemetét, ott ülnek velük az alkeszek között és a két gyereknek semmi baja. Tápszert nem vesznek, mert az drága, forralatlan tehén tejet adnak nekik. A kocsma mellett lakunk, onnan tudom. Az én lányom 11 hónapos, most jöttünk ki egy vírusos fertőzésből, de már legalább 4* volt ezen kívül megfázva. Az ő gyerekeik / 2 éves és 5 hónapos / pedig teljesen egészségesek, abszolút nem betegesek..., csak szerencséjük van, hogy nincs nagyobb bajuk a gyerekeknek?
2008. dec. 4. 11:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Egész egyszerűen csak szerencse. De szerintem vissza fog ez még ütni...
2008. dec. 4. 11:43
 2/15 anonim ***** válasza:
43%
Ezen már én is gondolkodtam,Valószinű,hogy edzve vannak azok a gyerekek az ártalmas dolgokra.Semmivel sem betegesebbek mint az enyémek.Azt is észre vettem,hogy amelyiket viszont folyton orvoshoz hordják azt is csak azért,hogy közgyógyot kapjanak a gyereknek,és így az oviétkezést is a polgárjenő hivatal fizeti Nekik.Az eszem megáll!!
2008. dec. 4. 11:45
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Általában az igaz, hogy aki minden porszemtől óvja a gyerekét, annak nem lesz majd védekezőrendszere, szóval nem lesz olyan ellenálló. De mondjuk erre nem a kocsma, meg a forralatlan tehéntej a megoldás. Szerintem is csak véletlen.
2008. dec. 4. 11:45
 4/15 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem azért mert most úgy tűnik hogy a gyerekei teljesen egészségesek, nem biztos, hogy a későbbiekben nem lesz gondjuk. Pl. viselkedési-, tanulási-, beilleszkedési zavaruk. Igaz én még csak kismama vagyok, de nem kockáztatnám a gyeremekem egészségét a saját önző viselkedésem miatt. Az meg hogy a te gyerkőceid betegesebbek, nem jelent semmi bajt. Én gyerekkoromban szinte minden létező betegségen átestem, most felnőttként pedig mikor mindenki beteg én akkor is egészséges maradok. (Lehet hogy hülyeség, de szerintem az immunrendszerem azáltal hogy legyőzte ezek a gyerekkori betegségek, kicsit meg is erősödött.)

Minden jót nektek!

2008. dec. 4. 11:46
 5/15 anonim ***** válasza:
70%
Nem a baba hibája, hogy ilyenek a szülei.És ne kívánjuk rosszat senki gyermekének se.Az én babámat 6 hetesen műtötték, de mégsem merült fel bennem, hogy miért nem azé, akié....
 6/15 anonim ***** válasza:
77%
Az,hogy most nem betegsek nem jelenti azt,hogy ennek nem lesz következménye felnőtt korukban.A másik pedig,hogy majd nézd meg őket az iskolában.Az ilyen gyerekek agyilag nem szoktak toppon lenni.Lehet,hogy náluk a cigi és pia nem nátha,hanem tanulási nehézség formájában fog jelentjezni.Ne az ilyen "édesanyákkal" foglalkozz,én 2 vetélés után láttam sok ilyen nőt a környezetemben és ettől függetlenül a lassan 1 éves fiam:) nem kap tejet,csokit,cukrot stb..,pedig azak a nők adják és volt aki ezért le is hurrogott,de én magasról teszek rájuk,mert az én gyerekem nem kap segítséget ahhoz,hogy 1 elrohadt fogú elhízott,bagós alkoholista legyen!
 7/15 anonim ***** válasza:
82%

Az hogy a dohànyzàs nem àrtott-e meg?

Lehetséges,de felnött korban elöjöhet még sok betegség ebböl kifolyolag.

Bàr még ez nem is annyira döbbent meg,viszont az alkohol??????????????????????'

Istenem én nem mertem egész terhességem alatt egy korty sört sem inni,nem hogy töményet....

Most azt mondod nincs a gyereknek baja.

De szerintem az iskolàban majd kiderül,hogy a gyerek nem olyan intelligens,mint mondjuk egy nem alkoholt fogyaszto anya gyermeke.

A tehéntej hagyjàn.

Gondolod a sok csoro vesz tàpszert?

Nem .

Nem ez a nö az elsö.

Viszont az alkoholt nagyban megvetem.

Egyàltalàn hogy szülhette meg,és tarthatta meg ez az anya a babàt???????????

Utàlom a dohànyosokat is,de az alkohol màr végképp tulzàs.

Nem tudom....

Majd évekkel késöbb elöjönnek az eredmények.

És nagyon valoszinü hogy negativ eredmények.

2008. dec. 4. 11:49
 8/15 A kérdező kommentje:
Félre értés ne essék, senki gyermekének nem kívánom, hogy baja legyen, sőt, végig azt mondtam az ismerőseimnek, hogy remélem nem fognak sérülten születni ezek a gyerekek. Csak furcsának tartom, hogy én arcmaszkozok, ha beteg vagyok, próbálok vigyázni, nehogy elkapjon valamit, jó, januárban született a legnagyobb influenzás időszakban, és akárhogy nézzük már a 2. téli szezonját éli a lányom, de akkor is már 5* volt beteg. Amúgy, ha leállsz beszélgetni ezekkel az anyukákkal teljesen normálisak, az egyikkel jóban is voltam / nem a piálóssal/, soha nem gondoltam volna, hogy így tudnának ártani a gyermekeiknek. Nem segélyből élnek, magyarok és mégsem fogják fel, mit csinálnak...Azt mondták mindketten, hogy az orvos mondta nekik, hogy ne tegyék le a cigit, mert a megvonási tünetekkel és a sok stresszel, ami a leszokással jár többet ártanak a babának, mint azzal a napi pár szál cigivel...
2008. dec. 4. 12:12
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

ezek nem is anyák!!!-én csak azt sajnálom,h akik annyira szeretnének,azoknak nem lehet.te pedig ne aggódj-örülj,hogy szép,egészséges gyerkőcöd van-az,hogy meg van fázva,az legyen a legnagyobb gond.ezek a kisgyerekek pedig majd később lesznek betegek.aztán majd főhet a fejük az anyjuknak-bár akkor sem fogja őket érdekelni sztem.az én gyerekem meg majd ilyen szülők gyerekei mellett cseperedik.szegény gyerek....az tehet a legkevésbé,h hova született.egyébként a családi legendák közt mindig felemlegetjük,mikor szegény nagypapám 40 éve elvitte sétálni a bátyusom-apukám majd szivrohamot kapott,mikor a babakocsit meglátta a kocsma előtt.persze akkor még talán nem voltak ennyire füstösek,meg 1 feles mellett beszélgettek-és a bátyám mégis itt van-de az azért túlzás,amit ezek a -minek nevezzem-csinálnak

nektek minden jót-és nagy ivben kerüld el őket-mást nem tehetsz

2008. dec. 4. 12:19
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Sztem is az lehet erre a megoldás, hogy az olyan babák, akiket mindig mindentől óvnak, gyengébbek,mert a szervezetük nem ismeri fel a bajt és megbetegszik. Ugyanazon az elven működik, mint egy védőoltás...Persze én is elítélem a terhesség alatti ivást/dohányzást, az már sajnos a másik véglet. Úgy gondolom, találni kell egy aranyközéputat a túlzott óvás és a felelőtlenség között, és akkor egy erős kisfickó vagy kiscsaj fog előbújni :) Én igen sok egészségügyi problémával küszködöm a mai napig is, az év 80%-ában van vmi problémám :( Egy kineziológus azt mondta, azért mert édesanyám beteg volt , és gyógyszert szedett a terhesség alatt és halálosan féltett engem. Ezt űllítóag én a tudatalattimba véstem még magzatkoromban...
2008. dec. 4. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!