Szerintetek lehet hypotónia?
Igen, az én kisfiam is megkapta 7 hetes korában a kórházi kontrollon a hypotóniás jelzőt, mert nem emelte a fejét. Erre azt mondta a gyerekorvosunk, hogy jó hogy nem szaladni és táncolnia kellene a kórházi orvosok szerint ennyi idősen...
És azt is mondta, hogy ha 4 hónaposan sem emeli, akkor majd megnézetjük. Napra pontosan 3 hónaposan kezdte el szépen megtartani. Szerintem nincs okod aggodalomra, csak tedd gyakran hasra a babádat!
bocsi, hogy közbeszólok, jók a Dévényes gyógyornászok (csak drágák), de ebben az esetben elég a sima gyógytornász is szerintem.
én legalábbis az vagyok, nincs Dsgm tanfolyamom de rengeteg hipotón babát kezelünk a kórházban a kollégáimmal, behozzák őket az anyukák, a torna ingyen van, mert kiírják nekik a kezeléseket!
abban is igaza az előttem szólóknak, hogy fogadjátok el a szakemberek véleményét és inkább válasszátok a kezelést, mert minél előbb annál jobb. ártani ne árt, SŐT!!!
Első válaszoló vagyok: úgy "vizsgálták meg" a babámat, hogy megnézték, emeli-e a fejét. Nem emeli? Akkor hypotón.
Szerintem ez édeskevés egy pontos diagnózishoz. Két hónaposan még egyáltalán nem baj, ha nem emeli a fejét.
szia, koraszülött lehet simán hipotón, nincs azzal semmi baj. csak azért nem érdemes bebeszélni, hogy nem az, mert ciki vagy nem tudom miért. nem ciki az egy cseppet sem.
én a helyedben neurológushoz vinném mondjuk, olyan 2,5 hós korában, (2,5 hós aszerint amikor valóban születnie kellett volna), az meg tudja mondani, hipotón-e. ha igen, akkor dévényeshez vinném. minél hamarabb elkezdődik a terápia, annál hatékonyabb. 5 hós koráig legkésőbb.
Elvinném a helyedben egy neurológushoz és kikérném az ő véleményét.
31. hétre született 2 hónapos babának nem kell még tartania a fejét egyébként.
(egy gyógytornász, nem dévényes)
Én is fejlődésneurológiára vinném. Az enyém 40. hétre született és 10 hetesen nem tartotta a fejét. Ő valóban hypotón és 11 hetesen dévényes kezelést kezdtünk meg.
Ne várj még heteket, járj utána szerintem, mert most még időben vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!