Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Név (fiú) szempontból hogyan...

Név (fiú) szempontból hogyan találtátok meg az igazit ha abszolút egy sincs a név táblázatban ami tetszene?

Figyelt kérdés
Nagyon megvagyunk lőve, az első pillanattól volt egy megérzésem, hogy kisfiút várunk, de neveket nem nézegettünk. Időközben lánynak feljött a Mira, de nem gondolkodtunk vele komolyan mert meg akartuk várni míg fixre megtudjuk (a megérzés miatt 🥰) tegnap kiderült végre, valóban kisfiú 🥰🥰🥰, azóta bújom a neveket de egy sincs ami úgy igazán tetszene. Valami különleges nevet keresünk ami nem gyakori, de amit külföldön se nehéz kimondani. (Angliában élünk) viszont ahhoz, hogy a magyar állampolgárságot megkapja olyan nevet kell keressünk ami anyakönyvezve van Mo-n. Akik nagyon tanácstalanok voltak mi alapján döntöttek, hogy leltek rá a névre amibe beleszerettek?
2021. márc. 12. 14:17
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
96%

Felix a fiam.

Olyan emberekre gondoltam nevvalasztaskor akikre örülnék ha hasonlítana.

2021. márc. 12. 14:19
 2/21 anonim ***** válasza:
94%
Erik, Ervin, Edgar - ezek nem túl gyakoriak, de sok helyen ismertek.
2021. márc. 12. 14:47
 3/21 anonim ***** válasza:
70%
Miron.
2021. márc. 12. 14:58
 4/21 anonim ***** válasza:
97%
Amúgy a magyar állampolgárságot mindenképpen megkapja, ha legalább az egyik szülő magyar, a neve pedig bármi lehet ami a szuletesenek orszagaban anyakönyvezheto. Tehát lehet a gyermek pl Jason is, ha nektek az tetszik
2021. márc. 12. 14:59
 5/21 A kérdező kommentje:
Kedves 4.hozzaszolo, errol hol talalhatok tobb infot? Egy nemreg itt szult baratnom meselte hogy nem adhattak az áron angol megfelelojet a gyermeknek (aaron) mert nem anyakonyvezett nev Mo-n. Mindketten itt vagyunk regota, van letelepedesi statuszunk igy automatikusan az angolt kapja meg, es utana nekunk kell a magyart igenyelni.
2021. márc. 12. 15:23
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a régebben divatos nevek tetszenek: Alfréd, Alfonz, Oliver, Edgár, Egmond, Richárd stb.
2021. márc. 12. 15:24
 7/21 anonim ***** válasza:
72%
Vince Huba Simon Kolos
2021. márc. 12. 15:35
 8/21 anonim ***** válasza:
82%

Kerestem, de nem tálaltam meg, ezek szerint változtattak. De: "Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az anyakönyvezés során a gyermek neve a magyar névviselési szabályok miatt eltérhet attól, amelyet a kérelem beadásakor megjelöltek. A magyar anyakönyvezési gyakorlatban ugyanis előírások szabályozzák, hogy az anyakönyvezendő személy milyen családi és utónéven anyakönyvezhető. A magyar jogszabályoktól eltérő névhasználatról az ügyintézés során tájékoztatjuk ügyfeleinket, és korrekciós egyeztetéseket folytatunk az érdekeltekkel. Jelezni kívánjuk, hogy a magyar névhasználati előírásoktól eltérő névválasztás kizárólag igazolt külföldi állampolgárság alapján engedélyezett. Ehhez érvényes külföldi útlevél vagy külföldi hatóság által kiállított állampolgársági bizonyítvány bemutatása szükséges."

Ha azt írod, a gyer3k automatikusan brit lesz, akkor továbbra is adhatsz enki bármilyen nevet.

Innen az idezet:

[link]

2021. márc. 12. 15:43
 9/21 anonim ***** válasza:
50%

Korábban már írták, de nekem is az Erik tetszene ilyen esetben.

Vagy esetleg még a Rudolf.

2021. márc. 12. 16:28
 10/21 anonim ***** válasza:
80%

Az asztalra csaptam, hogy MOST kitaláljuk, mert elegem van.

Erre a férjem szégyellősen közölte, hogy ki fogom röhögni, de ő álmodott egy nevet... Kisebb alakváltoztatás után megszavaztuk. :)

De ha lenne még 1 fiunk, nem lenne neve... Lánynak sokkal könnyebb lenne adni. :)

2021. márc. 12. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!