2,5 hónapos babám és hasfájós sajnos még mindig. Nem hajlandó, csak hason aludni, de ezt is nappal csak néhány percig tudja, mert utána felkel az emésztésére. A problémám, hogy a mózesben abszolút nem tudom kivinni. Volt valakinek hasonló helyzete?
Szopik vagy tápszeres?
Espumisant nem használtok?
Nekem a harmadik gyerekem volt kicsit problémás emésztési szempontból az első pár hónapban (kb 3 hónapos korára múlt el, most 4,5 hónapos és szerencsére már "jól működik"). Nála nagyon kellett arra figyelni, hogy rengeteget büfiztessem, akár egy szoptatás alatt 3-4-5 alkalommal is. Lehet hogy amikor jól megszívja a cicit, neked is spriccel a tejed, gyorsan csak nyeli, nyeli, olyankor rengeteg levegő megy le minden korttyal, és ezért menet közben is érdemes többször megszakítani a kajálást és felemelni a babát. Éjszaka dettó: az első két gyerekem felébredt, cicizett, aludt tovább. Ez a harmadik nem, őt nyomta a böfi, úgyhogy eleinte éjjel is minden egyes cici után vártuk a böfit, gyakran percekig.
Még ami nagyon hasznos ilyen "aktív bélműködéses" babáknál, az a hordozás. Akár tetszik, akár nem, akár hiszed, akár nem, csodákat művel. Mivel a baba "függőleges" helyzetben van (nem a kengururól beszélek természetesen, hanem a kendőben történő függőleges, "ülő" pozícióról), tehát nem fekszik, ezért könnyebben felböfögi a buborékokat, továbbá a folyamatos, változó intenzitású, ritmusú, irányú mozgás (leguggolsz, lehajolsz, felállsz, sétálsz, stb) is segíti a gyomor-, és béltartalom rendeződését. Meg a te tested melege melegíti az ő pocakját, ami szintén jól esik.
Ha éppen nincs kendőbe kötve, akkor meg érdemes alvó tigris pózban a karodon cipelni, ott is masszírozza a karod a pocakját, szokták szeretni a babák.
Nekem is volt hogy 5 napig nem kakilt. Igaza van az előttem szólónak, sok-sok büfiztetés.
Én adok egy tanácsot, ha megfogadod, ha nem, te tudod. Én azt csinálnám hogy kiíratnék egy olyan tápszert ami direkt hasfájós babáknak van (Humana Digest)és egyszer szopi, egyszer tápszer. Bár tudom hogy akik szoptatnak ragaszkodnak a természetességhez. Vagy pedig megvárjátok a 3 hónapot. Ti döntitek el. De az sem biztos hogy 3 hónap után elmúlik. Az enyém nagyobb korában is folyton az emésztésével szenvedett.
Hát, bízzunk benne, hogy átlagos kólikában szenved a gyerkőc. Az esetek többségében ezt tényleg kinövik három hónapos kor körül.
Én babóm sajna még mindig szenved, ő 8 hónapos múlt, és szintén kel egész éjszaka is 20 percenként egy-egy pocigörcsre... De azért ez a ritkább :)
Azt hogy érted, hogy a hordozó rossz a gerincének? Mert ilyen idősen kendőt lehet, az meg a leges legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!