3 hetes babám hasfájós. Félig tápszeres, félig anyatejes. Hogy segíthetnék rajta? A torna nem vállt be.
Köménymag tea?
Büfizni, kakilni tud?
biogaia csepp! kicsit drágább mint az espumizan + egyebek, de nem bukik tőle és hatékonyabb.
3 hónapos korukig általában kinövik a hasfájást, én is kb addig adtam neki, nagyon sokat segített.
tornáztasd attól minden nap és próbáld minden kaja után büfiztetni.
Attól függ miért fáj a hasa. Ha puffad, akkor espumisan, vagy infacol. Ha a laktózt emészti nehezen, akkor a tápiba belekeversz laktáz enzimet (pl colief csepp). Ha ez sem válik be, akkor meg lehet próbálni valamilyen probiotikumot.
Mindemellett az idő fog rajta segíteni, mint nálunk is. 6 hetes korára jelentősen mérséklődött a kínlódás. Sajnos az első gyerkőcnél tovább tartott, de nála sem maradt örökké:) Kitartás!
Az az igazság,hogy ő már a második babám,de az elsővel semmi gondom nem volt,ezért vagyok tehetetlen.
Az espumisan nem vállt be sajnos.
A biogaia-t hol lehet kapni?Gyógyszertárba?Az nagyon jó lenne,ha a "bukásra" is jó lenne,mert borzasztóan hányós...
Bár lehet az én hibám,mert lehet túl etetem???Anytej után még 60 ml tápszert szoktam neki adni.Ti mennyit adtatok a babátoknak???
A bukás természetes dolog a babáknál, nem csak a túletetés miatt van, hanem alkati dolog is:) Ha szopi közben sok levegőt nyel, akkor az kiszorítja a felette lévő tejet. Majd kinövi ezt is. Akkor van gond, ha súlyvesztéssel jár. DE erre a gyerekorvos figyel.
Nagyon nagy kín a hasfájás a szülőknek is, nálam az első babánál a tejem ment rá, mert én is szörnyen feszült voltam miatta.. borzasztó látni, ahogyan szenved a kicsi. A másodiknál már rutinosabb voltam, nem stresszeltem, tudtam, hogy vannak ilyen babák. El is múlt nála pár hét múlva. Biogaia a patikában kapható.
Köszönöm szépen a válaszokat!
A Bio Gaia-t választottam,úgy látszik,hogy bevált!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!