Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 és fél hónapos kislányom...

6 és fél hónapos kislányom még nem forog. Kellene aggódnom?

Figyelt kérdés
2008. dec. 4. 09:50
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem gondolom, hogy kéne aggódnod. Se hasra, se hátra nem fordul? Esetleg próbáld motiválni valamivel, vagy segíteni átgördíteni.
2008. dec. 4. 10:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Magától sajnos nem fordul egyik irányba sem. Ha segítem akkor sikerül neki. Oldalára nagyon ügyesen fordul, de onnan tovább nem.
2008. dec. 4. 10:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Elvileg 6 hónapos korra meg kéne tudjanak fordulni a babák. Én a helyedben beszélnék a gyerekorvossal vagy a védőnővel. Esetleg nem duci baba?
2008. dec. 4. 10:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, orvossal ugyan beszélhetsz, de pl a mi családunkba 2 baba is kihagyta az életéből a forgolódást, mászást. Egyből kapaszkodtak, ültek, persze 5-6 hónaposan nem korábban. aztán 9-10 hónaposan már jártak. Hiába tettük őket hasra, és szó szerint mászattük őket négykézláb úgy hogy fogtuk kezüket-lábukat és pakoltuk, csak visítottak. Nekik ez nem volt jó. :) Ma már szépen mennek, ülnek, és néha másznak, ha kedvük van, de csak pár métert. Azért te próbálkozz nyugottan forgatással, lehet, hogy csak lusti a gyekőc. :))
2008. dec. 4. 10:21
 5/8 A kérdező kommentje:

Ő is ügyesen ül egyedül már egy hónapja, néha kúszik is, de azt tapasztalom hiába erőltetem is a fordulást, nem akarja.

Amúgy nem duci.

Akkor még vannak gyerekek, akik kihagyták az átfordulást.

2008. dec. 4. 10:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha egyébként mozgékony és aktív, tehát másban nem látod úgy, hogy elmaradott, akkor semmi gond. Mi hat hónaposan két nap eltéréssel kezdünk el mindkét irányban forogni. És előbb kúszott, mint forgott. Egyik nap még semmi, másnap rájött, és azóta megy!
2008. dec. 4. 10:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem azért vidd el fejlesztőbe vagy babaúszásra vagy dévény-hez vagy gekkóba vagy valahova,mert gyakori,de nem olyan jó,ha kihagy valamit a baba - nem törvényszerű ugyan,hogy baj lesz,de jó ha tudod,hogy a mozgásfejlődés szorosan összefügg a többi képességekkel, pl.: beszéd,finommotorika (pl. rajz,később írás),olvasás,matek - gyakorlatilag mindennel összefügg! jobb inkább korán aggódni, mint később szenvedni a különféle különórákkal
2008. dec. 4. 13:09
 8/8 anonim ***** válasza:
2008. dec. 5. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!