Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Hogy viseltétek...

Anyukák! Hogy viseltétek (hogy tettétek túl magatokat rajta), hogy gyermeketek bölcsibe ment? Hogy ment az elválás?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves lesz, szeptemberben kezdjük a bölcsit, eddig nagyon vártam, de most kezdek belebetegedni.

Tudom, hogy neki jó lesz gyerekek közt lenni, sok újat fog tanulni, stb. de mégis, annyira sajnálom, hogy el kell válnunk. Tiszta h*lye vagyok :(

Kit mennyire viselt meg?

2010. aug. 18. 13:08
 1/7 anonim ***** válasza:
66%

Én nem vettem ennyire zokon. A fiam nagyon várta, láttam rajta, hogy szeretne menni, én nyugodt voltam. Ha látja rajtam, hogy aggódom, akkor ő is szorongani fog. Nem is volt gond, szerencsére könnyen beszokott.

A kicsi 2 hónap múlva megy, bár ő akkor még 2 éves sem lesz. Ugyanúgy állok hozzá, mint korábban, nem aggodalmaskodom, s nem lesz gond!

2010. aug. 18. 13:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem, én sem mutatom ki előtte, meg sokat beszélgetünk róla, nagyon szeret gyerekek közt lenni, ezért reménykedek, hogy tetszeni fog neki és könnyen beszokik. Én is megnyugszok, ha látom, hogy jól érzi magát. De most még aggódok, féltem, stb.
2010. aug. 18. 13:38
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
Igazság szerint örültem neki amikor kiderült, hogy felvették a bölcsibe. Csak aztán elkezdtem figyelni a már bölcsiseket a játszótéren. 80 %-uk olyan durva, vad, hogy rossz nézni. Az én visszahúzódó kislányomat el sem tudom képzelni, hogy hogy tud érvényesülni közöttük. Félek, hogy ne sérüljön, utálom hogy kiteszem mások agresszivitásának. Persze tudom, hogy ez az élet rendje, csak nagyon féltem. Szívem szerint nem engedném, csak az eszem mondja, hogy kell Neki ez. Ennek ellenére csak pozitívan nyilatkozom előtte a bölcsiről, nagy izgalommal várjuk, hogy mehessen a nagylány.
2010. aug. 18. 14:01
 4/7 anonim ***** válasza:
66%

Első vagyok!

Nem igazán értek egyet a második hozzászólóval! Nem a bölcsődében lesznek a gyerekek durvák! Ezt a közösség alakítja ki bennük. Ha nem a bölcsiben akkor az oviban alakul ki benne. Még a legvisszahúzódóbb gyerek is veszekszik a játékért, marakodik a rollerért. És ez így van rendjén. Egyébként a gondozónők igen jól kezelik ezeket helyzeteket, én ettől egyáltalán nem félteném.

Engem mindig is az aggasztott jobban, hogy a beteg gyerekeket beviszik a szülők a bölcsibe, s ezzel megfertőződik az ott lévő egészséges gyerek. De erről szintén lehetne vitatkozni...

2010. aug. 18. 15:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha az anyuka nem tudja természetesen kezelni a bölcsibe menetelt, akkor a gyerekkel is gond lesz...

Én nem problémáztam rajta, tudtam, hogy kell a társaság, hogy jó lesz, és a lányom imádta, nem volt hetekig tartó beszoktatás, könnyes, hisztis búcsúk. Szerintem nem szabad túlspirázni. Természetes, hogy féltjük őket, de meg kell tanulni elengedni is. Ha 2 évesen kell mennie, akkor 2 évesen.

2010. aug. 23. 21:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi még csak 10 hósak vagyunk,de nekem nagyon sokat jár az eszem ezen,annak ellenére,h szeretnék velük 3 éves korukig itthonmaradni(akkor már oviba mennek).Engem a hideg ráz a gondolattól,már most előre bele vok betegedve.Ez természetes nálad is.Anyukám és a védőnő mindig azt mondja,h addig lesz igazán a tiéd a gyerek,amíg otthon van veled.Azontúl már az intézményé,óvónénié,tanítónénié.Én is tanítónő vagyok,és látom h a gyerekek reggeltől estig velünk vannak.És bizony sok a durva gyerek,bántják az ártatlanokat,akkor is sajnálom őket,ha nem az enyémek.Meg persze a betegségek...:(((Szóval az én szívem már most megszakad,maximálisan megértelek..
2010. aug. 23. 21:40
 7/7 A kérdező kommentje:

Ma voltunk bent, megismerkedni a gondozónénivel, nagyon élvezte a kislányom, tök jó volt látni, hogy milyen szépen eljátszott.

Tudom, hogy majd akkor jöhetnek a gondok, amikor rájön, hogy ott hagyom, és minden nap ott hagyom, de nagyon pozitívan állok hozzá. Tudom, hgoy neki csak előnyére lesz, hogy bölcsis és nem majd 3-4 évesen kell oviba szokatni.

Szóval szeptember 6-án kezdünk szokni, remélem a legjobbakat :)

2010. aug. 23. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!