Anyukák! Hogy viseltétek (hogy tettétek túl magatokat rajta), hogy gyermeketek bölcsibe ment? Hogy ment az elválás?
Kislányom 2 éves lesz, szeptemberben kezdjük a bölcsit, eddig nagyon vártam, de most kezdek belebetegedni.
Tudom, hogy neki jó lesz gyerekek közt lenni, sok újat fog tanulni, stb. de mégis, annyira sajnálom, hogy el kell válnunk. Tiszta h*lye vagyok :(
Kit mennyire viselt meg?
Én nem vettem ennyire zokon. A fiam nagyon várta, láttam rajta, hogy szeretne menni, én nyugodt voltam. Ha látja rajtam, hogy aggódom, akkor ő is szorongani fog. Nem is volt gond, szerencsére könnyen beszokott.
A kicsi 2 hónap múlva megy, bár ő akkor még 2 éves sem lesz. Ugyanúgy állok hozzá, mint korábban, nem aggodalmaskodom, s nem lesz gond!
Első vagyok!
Nem igazán értek egyet a második hozzászólóval! Nem a bölcsődében lesznek a gyerekek durvák! Ezt a közösség alakítja ki bennük. Ha nem a bölcsiben akkor az oviban alakul ki benne. Még a legvisszahúzódóbb gyerek is veszekszik a játékért, marakodik a rollerért. És ez így van rendjén. Egyébként a gondozónők igen jól kezelik ezeket helyzeteket, én ettől egyáltalán nem félteném.
Engem mindig is az aggasztott jobban, hogy a beteg gyerekeket beviszik a szülők a bölcsibe, s ezzel megfertőződik az ott lévő egészséges gyerek. De erről szintén lehetne vitatkozni...
Ha az anyuka nem tudja természetesen kezelni a bölcsibe menetelt, akkor a gyerekkel is gond lesz...
Én nem problémáztam rajta, tudtam, hogy kell a társaság, hogy jó lesz, és a lányom imádta, nem volt hetekig tartó beszoktatás, könnyes, hisztis búcsúk. Szerintem nem szabad túlspirázni. Természetes, hogy féltjük őket, de meg kell tanulni elengedni is. Ha 2 évesen kell mennie, akkor 2 évesen.
Ma voltunk bent, megismerkedni a gondozónénivel, nagyon élvezte a kislányom, tök jó volt látni, hogy milyen szépen eljátszott.
Tudom, hogy majd akkor jöhetnek a gondok, amikor rájön, hogy ott hagyom, és minden nap ott hagyom, de nagyon pozitívan állok hozzá. Tudom, hgoy neki csak előnyére lesz, hogy bölcsis és nem majd 3-4 évesen kell oviba szokatni.
Szóval szeptember 6-án kezdünk szokni, remélem a legjobbakat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!