Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9. hónapos babának milyen...

9. hónapos babának milyen ételeket lehet adni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy amit mi eszünk, azokból adjak, de pl. amit tejföllel sűrítek, abból is adhatok? Van, hogy aznapi menübe nem teszek húst, ezért neki bébiételt adok, mert abban van. Baj, ha egy nap nem eszik húst?

Azt mondta a védőnő, hogy citrusfélét még ne adjak. Akkor télen almán és banánon kívül mit adhatok még?

Pl. joghurtot adjak vagy még nem?

Vagy talán úgy könnyebb feltennem a kérdést, hogy 9. hónapos babának mit NE adjak még? Kenyeret, kekszet, tojást igen vagy inkább még nem?

Reggelire még csak anyatejet kap. Kell már neki ilyenkor reggelizni vagy elég az anyatej?

Estétől reggeli 3-4x szoptatom, napközben 2x + ebéd és gyümölcs van.

Tanácstalan anyuka

2008. dec. 3. 19:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ha jo evo a babad, akkor nyugodtan adjal neki mar mindent, kiveve a joghurtokat. Ezeket en feleslegesnek tartom, tele tartositoszerrel, es izfokozokkal, valamint szinezekekkel. Gyomolcsbol is lehet kapni pl. szolot, kiwit, ringlot, szilvat...stb. nemcsak banant es citrusfeleket. Semmi baja nem lesz, hiszen egeszseges, minden szerve megvan, csak meg piciben. Nyugodtan adjal neki mindent, plane ha szeret enni a draga!
2008. dec. 3. 19:45
 2/3 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 7 hós lesz,és a korának megfelelő bébiételek közül már mindent kap.Van olyan desszert,amiben van joghurt,azt én bátran merem neki adni,nincs is semmi baja tőle.Lassan olyat is adok,amiben túró van.Nagyon sokféle üveges gyümölcs is van,ezekből olyanokat veszek,amiben nincs hozzáadott cukor.Azokat is szereti,amelyikben telj.kiőrl.gabona is van,az laktatóbb.Citrusféléket én sem fogok adni 1 éves koráig.Én úgy szoktam adni az ebédet-üveges-,h az egyik nap húsosat,a másik nap hús nélkülit adok neki.És reggelire elég neki az anyatej(az enyém is szopizott reggel,2 hete hagyta abba)az én babám most már tejpépet eszik.2 gyerekes anyuka
2008. dec. 4. 00:52
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Itt találtam egy jo táblázatot, kiindulásnak:

[link]

Kisfiam 8,5hónapos, én kulon fozok neki. Nálunk így néz ki:

kora reggel 5 korul- tápszer,

9-fél 10 tízorai - gyumolcs keksszel (háztartási, nem csokis), fehérjoghurttal, túroval...

13:00 - ebéd - húsos fozelék, heti 1x spenot, de heti 1x lehet májat, vagy tojássárgáját is adni már (fehérje jobban allergizál, 1éves kor után ajánlott

16:30 - tejpép, gyumolcs,gyumolcsturmmix

19:30 - vacsora - húsos fozelék, vagy joéjszakátos tejpép (ilyenkor a torpe már nem fogadja el a tejet, úgyhogy muszáj kanalas vacsorát adni), elalvásra kb. 1 dl tápszer, ha szukséges, éjjel is.

Remélem, picit segítettem.

2008. dec. 4. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!