Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért sír egész nap?

Miért sír egész nap?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A kisfiam 2 hònapos tápszeres baba. Éjszaka egész jòl alszik mostanában, csak enni kel fel és viszonylag hamar vissza tudom altatni de napközben egész nap sír. Pár hétig éjszaka csinálta ezt és nappal aludt most ez megfordult. Az orvossal és a védőnőnkkel rengetegszer beszéltem. Elsőnek volt a hasfájásra a tipp, váltottunk tápszert kap infacolt és kapott papaverines görcsoldòt de azt már nem adom neki, mert ugyanúgy sírt. Utána azt mondták lehet reflux. Voltunk uh-n, nem refluxos. Utána azt mondták lehet túl sok inger éri , nyugisan töltöttük a napokat , semmi zene , semmi hangoskodás, nem vált be. Későbbre toltuk a fürdetését este 7-ről 9-re és utána kajcsi és alvás.Ez bevált az éjszakákra, ez volt 2,5 hete kb de ezután kezdődött, hogy egész nap sír. Ha ringatom akkor is , bármit teszek csak sír. Látszik rajta hogy nagyon álmos de nem bírom elaltatni. Néha kint a levegőn alszik 1,5-2 òrát de ha felkel kezdődik elölről az egész. Nem tudom mit tehetnék még. Ma vele együtt sírtam végig a délelőttöt....

Van egy 6 éves lányom is, ő nem volt ilyen. Szerencsére nagyon jòl viseli ezt a nehéz időszakot de annyira sajnálom őt és bűntudatom van hogy vele nemtudok foglalkozni , a pici miatt meg egyszerűen egy szar anyának gondolom magam.Nem tudom mi a baja és kivagyok borulva teljesen. Ha valakinek van bármilyen ötlete ne tartsa magában!!!

2021. márc. 1. 14:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez hasfájás lehet. Sajnos az én fiam is ugyanez és ő hasfájós, hiába kap cseppeket, hiába tornáztatjuk, melegítjük, ringatjuk, bármi... Vannak babák, akiknél semmi sem hat. Azt mondják 3 hónapos korra elmúlik.
2021. márc. 1. 18:10
 12/20 anonim ***** válasza:
14%
Szegény tesója...
2021. márc. 1. 19:45
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Hasfàjàs, kòlika, èretlen idegrendszer. Nàlunk is ez volt 3 hònapig, csak èjszaka is orditàs ès nem alvàs.

Mindent vègigzongoràztunk es csak az idő segìtett. Plusz a kòlika fogàs, amikor felfekteted a karodra a babàt. Kitartast.

2021. márc. 1. 19:47
 14/20 anonim ***** válasza:

Bár tudnék segíteni, de velünk is ez volt. Sajnos csak az idő múlasztotta el...

Annyira sok minden lehet, végig zongoráztunk mindent, de csak ahogy nagyobb lett, úgy múlt el.

Talán a BioGaia cseppek segítettek picit a hasán. De lehet idegrendszeri érés is. Nekik még minden "fáj"...

2021. márc. 1. 20:20
 15/20 anonim ***** válasza:

A mi másodszülöttünk is ilyen természet (volt). Akkor javult a helyzet, amikor megtanult ülni és kinyílt neki a világ. Addig sajnos sírásból állt a nap. Egyszerűen nem tudott azonosulni ezzel a kinti léttel. Most 9 hónapos és bár még mindig nehezebb természetnek tűnik, már sokkal jobb a helyzet.

Szerintem idővel jobb lesz. Együttérzek veletek.

2021. márc. 1. 22:34
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nagyon sokat sírt a fiam ennyi idősen,kb a teljes ébrenléti időtartamot végig üvöltötte. Mindenki azt mondta hogy extrém hasfájós. 3 hasi ultrahangon voltunk,mindenhol látszott hogy tele van a bele levegő buborékokkal,nehezen tudott pukizni. Az alvása is borzalmas volt. Nehezen tudott megnyugodni,gyakran felébredt. Megvettem minden csodacseppet de semmi nem használt. A szélcső egy picit mintha de nem mondanám megváltásnak. Sokat volt hordozva,mert nem lehetett letenni sem szinte,azonnal üvöltött. A doktornőnk már nem tudott mit javasolni,csak hogy majd kinövi,ez életkori sajátosság. Szoptatási tanácsadót hívtam,sok tippet adott de nem lett javulás. Én nem tudtam ebbe belenyugodni,hogy ez van és kész már láttam hogy a csecsemőm szenved,ezt nem tudtam elfogadni hogy ez normális. A védőnő első babás,túlaggódó anyukának nevezett.Ő is mondta tartsak ki,ez ilyen korszak. 3 hónapos volt már de még mindig rengeteget sírt. Nem úgy nézett ki mint aki hamarosan kinövi. Egyre gyanúsabb volt nekem,hogy nem csak a hasfájás itt a ludas. Utált hason lenni,egy percet nem bírt ki. Erre is azt mondták,nem baj rakosgassam majd megerősödik. Elvittem egy Dévényes szakemberhez és hatalmas fordulatot vett a dolog pozitív irányba. Kiderült hogy nagyon feszes az izomzata. Hason nem tudta letenni a fejét a földre ha oldalra fordítottad mert szó szerint visszapattant. Úgy be volt neki feszülve a háta,nyaka. Komolyan mondom mondom nektek egy kezelés után már fele annyit sírt. Két alkalom után teljesen kicserélték. Olyan boldog voltam. 4 hónaposan már forgott. Hatalmas haladás volt,egy percet sem bírt hason lenni és egy hónap múlva meg már fél órát is simán. Kiegyensúlyozott,boldog,vidám kisbaba lett. Sírni innentől alig hallottam. A gyerekorvosok hajlamosak elbagatelizálni a dolgokat. Ha úgy érzed hogy itt valami nagyon nem oké,és nem normális amennyit sír és fájdalmasan sír vedd a kezedbe a dolgokat. Nézesd meg magánban több orvossal mert "ezek" nem csinálnak semmit. Inkább legyen felesleges és könnyen lehet hogy tényleg lassan kinövi de az is lehet hogy tud valaki segíteni. Kitartást kívánok! Tudom hogy ez egy nagyon nehéz időszak egy nagyon sírós babával. Az ember annyira tehetetlen.
2021. márc. 1. 23:43
 17/20 anonim ***** válasza:
Nekünk is ez derült ki mint az utolsónak. Feszes izomzat miatt sírt állandóan a lányom. Ugyanez volt. Doktornő hajtotta a magáét hogy nyugi "csak" hasfájós,hamarosan jobb lesz. Hát nem lett jobb. Én meg dugdostam a szélcsövet a fenekébe csórinak aztán nem is az volt a baja. Nekünk is Dévényes oldotta meg. 3 alkalom elég volt. Minden sírás megszűnt. Ugyanúgy az volt gyanús nekem is hogy nincs el hason egyáltalán. Ő sem tudta letenni a fejét,be volt állva a nyaka. Nézesd meg. 6-7 ezer forint egy állapot felmérés. Sokan szidják a dévényeseket,de nekünk is ő oldotta meg a problémát.
2021. márc. 2. 00:00
 18/20 anonim ***** válasza:
A nagyon sírós babámra hasfájást mondtak. De mikor kicsi volt sokat költöztünk, így csak 4 évesen jutottunk tsmtre. Onnantól aludt éjjel. Úgyhogy dévényes nem rossz ötlet.
2021. márc. 2. 01:44
 19/20 A kérdező kommentje:
Ma voltunk orvosnál(egy másikhoz vittem mint eddig), védőnőnèl is. A védőnő szerint nincs semmi baja vannak ilyen síròs babák. Az orvos azt mondta hogy picit kötött a csípője és sokat rakjam hasra meg esténként tornáztassam, más eltérést nem talált. Említettem neki a kötött izomzatot de szerinte nincs ilyen problémája, hason leteszi a fejét, nincsenek olyan tünetei amiket leírtatok de el fogom vinni egy dévényeshez nagyon köszönöm hogy ennyien pròbáltatok segíteni❤️
2021. márc. 2. 10:55
 20/20 anonim válasza:
Szia! Hogy oldódott meg végül a helyzet?:)
2024. márc. 31. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!