Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért sír mindig zárt térben?

Miért sír mindig zárt térben?

Figyelt kérdés

Akárhányszor zart térbe (bolt, posta, gyógyszertár, zöldséges, védőnő) megyek a 13 hónapos gyerekemmel, mindig éktelen üvöltésbe kezd. Akkor kezd rá, amikor meglát egy ismeretlent. Amikor kint tolom a babakocsiban, semmi baja, vígan elvan. Ismeretlenek "jajj de cuki gyerek" stb. megjegyzéseire se reagál kint. Na de bent a boltban...

Más is volt ezzel így? Hogy lehetne leszoktatni róla?

2021. márc. 1. 14:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
61%
Ezt mostmár komolyan magyarázza meg nekem valaki, aki nem viszi be a boltba a gyereket mert jajjj vírus van: Apukától vagy tőletek nem fogja elkapni ha ti összeszeditek a boltban? Inkább zárjátok magatokra az ajtót és dobjátok el a kulcsot.
2021. márc. 1. 18:40
 12/18 anonim ***** válasza:
48%
Én mindig utáltam gyerekkel vásárolni, cipekednem meg nem szabad, ezért vírus előtt is házhoz rendeltem szinte mindent. Elég társaságkedvelők mégis a fiaim. Bár két évesen bölcsisek lettek, de szerintem ez is inkább személyiség kérdése. Majd nyáron a homokozóban szocializálódik, nem kell boltba hurcolni bűntudatból :)
2021. márc. 1. 19:30
 13/18 anonim ***** válasza:
38%

A boltban a 13 hónaposra nem tudsz maszkot adni, magadra meg tudsz, jó esetben megvéd a vírustól.

Az én lányom kb. havonta máshogy állt az emberekhez és ez a covid előtt volt, hol félt a játszótéren a többi gyerektől, hol nem és odament játszani, volt, hogy nem kedvelte a felnötteket, aztán nyaralás alatt simán lelépett volna bárkivel, mindenkivel összehaverkodott. Az ilyen pici gyereknek folyton változnak a szokásai.

Ez a mindenhova cipeljük a babát dolog: sok helyen nincs is hova vinni, pl. falu, tanya, de pékség pl. nálunk sincs, pedig ez Bp. széle.

Sokan háborúkban születtek és ki se jöhettek a légópincéböl évekig, mégsincs ennek nyoma később, nem kell ennyire túldrámázni a covid-ot, semmi baja nem lesz később ebből a mostani babáknak, aki most 14-16 éves, hát nekik sokkal rosszabb lehet.

2021. márc. 1. 20:09
 14/18 anonim ***** válasza:
84%
Nincs nyoma?? Nézd már meg a társadalmunkat... Minden idegentől, másképp gondolkodótól rettegő nép vagyunk. Aki azt gondolja, hogy csak bizonyos dolgok és csak bizonyos korcsoportokra hatnak, azok valamilyen elvarázsolt világban élnek...
2021. márc. 1. 20:59
 15/18 anonim ***** válasza:
66%
14 Milyen társadalmunk? A magyarok? Világháború sok más országban is volt és akik akkor éltek, ma már nem nagyon vannak életben, föleg ha az 1. vh-t nézem. Úgyhogy igazábol a mai társadalom se háborút, se katasztrófát nem élt át, mégis retteg szerinted.
2021. márc. 1. 21:07
 16/18 anonim ***** válasza:
80%
Nézz utána a transzgenerációs örökség vagy minták (ahogy tetszik) fogalmának! De nem vitatkozom. Mindentől függetlenül szerintem ha valamiben a gyerekünk nem erős, azt nem rá kell hagyni, hanem segíteni neki, hogy meg tudja ugrani.
2021. márc. 1. 21:16
 17/18 A kérdező kommentje:

Nem semmi micsoda vita kerekedett ki ebből az egyszerű kérdésből.

Köszönöm mindenkinek a választ, igazából amit továbbra sem értek, hogy kültéren miért nem zavarják az idegenek, akár ha pl. megállok egy ismerőssel beszélgetni.

2021. márc. 2. 16:07
 18/18 anonim ***** válasza:
83%
Mert kint van levegő és ez jobb érzés, mint zárt térben lenni.
2021. márc. 2. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!