Mit csináljak a kislányommal? Csak úgy heccből földhöz vág dolgokat, hogy szoktassam le erről? (Bőv. Lent)
2 éves, ha olyan kedve van felkapja pl. a telefont, távirányítót, stb. és földhöz vágja. Anyukáméknál ma egy zsolnay vázát sikerült apró darabokra törnie. Hiába szidom le, magyarázom neki, hogy rosszat csinált, egyszerűen mintha a falnak beszélnék, már nem merem elvinni sehova, mert mi van, ha ott kezdi el dobálni ami a kezeügyébe kerül...
Van másoknak is hasonló problémája? Hogy lehet leszoktatni?
Eddig kétszer csaptam a kezére, mindkétszer kinevetett...
Az a baj, hogy mindig drága, törékeny dolgokat vág földhöz. Komolyan mintha kisördög bújna olyankor belé, amúgy meg semmi gond nincs vele, csak amikor rájön ez a dobálás, kiakaszt.
20:43-nak. Az utolsó vagyok. Nem értek egyet azzal, hogy a nem szabad-ot kössük össze a kellemetlen seggreütéssel, mert úgy tanul. Semmivel sem "javul" meg ettől előbb.
Csak arra jön rá, hogy ha az ő seggére ütnek, akkor ő is ütögethet másokat.
Sok ilyen gyerek van a környezetemben. Nem kap meg vmit a játszón és egyből üt. Hisz őt is ütik.
10.31-es!
Kicsit mintha anyukámat hallanám :) - anyukám pedagógus :)
Most anyai jótanácsra, elkezdtem azt a fajta büntetést, hogy ha rosszat csinál, leültetem a sarokba és 3 percig nem állhat fel, ha elmegy, visszaültetem. Elmagyarázom, miért ül ott, amit csinált miért rossz. Úgy tűnik, ez bevált (eddig :), utána nagyon szépen viselkedik, és látszik rajta, hogy tudja, felfogta, hogy rosszat csinált.
Ütni nem akarom, engem sem vertek a szüleim sose, mégis nagyon jól nevelt felnőtt lett belőlem, épp ezért nem szeretném a saját gyerekemet elhanyagolni, ráhagyni mindent, szeretném, ha róla is ilyen véleménnyel lennének, ha nagy lesz, és nem olyan lenne, mint a "mai gyerekek" nagytöbbsége.
Remélem sikerülni fog!
Köszönöm az eddigi válaszokat, azért ha valakinek van még hasznos tanácsa, szívesen fogadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!