2 eves mennyire kell tudni rajzolnia egy gyereknek?
Enyém is firkál, és szerintem nem is szabad erőltetni, hogy tanuljon valami formát, mert elveszi az örömet, és sokkal jobb ha magától érik ki egy készség.
A festőművész barátnőm egyszer azt mondta, hogy azért sem jó szólni ha vmit más színűre színez, rajzol, mint az igazi, mert valahogy szerinte másként látják a színeket, ehhez nem értek, de valami színskálát értettem meg belőle,.mint a hangoknál a felharmonikusok, és ha van esetleg érzèke a művészethez, akkor az ilyen túlvezetés rontja.
Szóval a gyerek élvezze ahogy akarja, anyósnak meg toll a fülébe (vagy zsírkréta)...
Én nagycsoportig elég béna voltam rajzolásban, aztán valahogy megügyesedtem annyira, hogy majdnem művészeti gimibe mentem, csak rosszakat hallottam a suliról (drogok, rossz közösség, maximalista tanárok, versengés a szomszédos iskolával), ezért végül nem felvételiztem oda.
Szerintem semmi baj nincs azzal, ha egy 2 éves nem rajzol szépen, van még ideje bőven fejlődni😇
2 évesen pont azt kell tudnia, firkálni...
És amúgy gyereke válogatja. A fiam 4,5 éves, középsős, és most kezdek kicsit fellélegezni, mert már mind az ovi, mind a védőnő megjegyezte, hogy rajzolgathatna itthon is kicsit, mert az emberábrázolása igencsak fejlesztésre szorul. És mostanában rákapott kicsit jobban a rajzolásra, fejlődik is szépen. De eddig nem is nagyon tudtam rávenni. Színezni bármikor, de ha magától kellett volna bármit rajzolnia, lehúzta a rolót. Ő ilyen, nem igazán szeret rajzolni. De amúgy nekünk azt mondta a védőnő, hogy ÁLTALÁBAN a lányok jobban szeretnek, ezáltal jobban is megy nekik. És az ovis rajzaik alapján igaz lehet, mert láttam kirakva őket jópárszor, és kb minden lány rajza szebb/részletesebb, mint a fiúké. Persze biztos van kivétel.
Anyósoddal meg ne foglalkozz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!