Ha 3 kg körül várható a babám születési súlya, akkor
érdemes beszerezni néhány 50-es ruhadarabot?
Figyelt kérdés
Alapvetően nem terveztem 50-es darabokat beszerezni, mert mindenki azt mondta, pikk-pakk kinövi még az 56-osokat is a születése után, de 32+4 hetesen "csak" 1750 gramm körül becsülték a súlyát, és a doki azt mondta, olyan 3 kg körül számítsak rá, talán picit több, de azért valószínűleg az átlagnál kicsit kisebb súlyú babám lesz.
Érdemes ezesetben néháyn 50-es kis bodyt és rugdalozót beszerezni a kórházba és az első időszakra?
Nekünk is mindenki azt mondta mondta, hogy 56-ból ne is nagyon vásároljunk inkább azonnal 62-t vegyünk.
Megszületett a lányom 51 cm (2800 g) és mindenben elveszett.
Mi sokáig használtuk az 56-os méretet.
Volt otthon 50-es méret is, pár hétig csak azokat adtam rá, mert elveszett a gyerek a nagyobb ruhácskákban.
2021. febr. 23. 11:02
12/19 anonim válasza:
Haha az enyémet kicsinek mondtak. 3910 lett. Egyáltalán ne kalkulálj azzal amit mondanak. Vehetsz 1-2 50-es bodyt de szerintem többet nem. Az en kisfiamat soha nem mentek rá a megvásárolt 50-es cuccok. Ezt nem lehet előre tudni. Vagy pl a nővérem kislánya nem volt nagy súlyú viszont 56 cm-rel született. Azt se látta előre senki. Ok se használtak az 50-es göncöket.
2021. febr. 23. 12:17
13/19 anonim válasza:
Nekem korábban születtek a gyerekeim. 2300g és 2650 gramm. A Tescos tiny baby méret azt hiszem 44-es, na az állt tökéletesen rajtuk. KB 3 hétig simán az volt jó rájuk, közben persze már pár db 50-es is. De sztem (hiába gyarapodtak tökéletesen) vagy 2-3 hónap mire 56-osat hordtak. De amúgy márka függő is. És attól is függ cm-re mekkorák. 44 és 49 centivel születtek.
2021. febr. 23. 12:42
14/19 anonim válasza:
én is a hasonló ajánlások miatt nem vettem 50es ruhákat. a lányom 47cm-vel született, akkor kellett gyorsan a tescoban 50es rugikat venni, ami 2-2.5 hónapos koráig jó volt rá, a bodykról nem beszélve. Szóval, szerintem, ha csak turiban, vagy használtan is, de legyen 2-3 váltás szetted legalább. A lányom fél évesen nőtte ki az 56 méretet, mondjuk én sem vagyok magas, és a mai napig nem egy égi meszelő, ezt sosem lehet tudni.
2021. febr. 23. 13:17
15/19 anonim válasza:
14 ok, de inkább utólag vegyen az ember ha kell, mint előre szórjon ki az ablakon 10 ezer Ft-ot. Manapság már kb bárhol lehet venni/rendelni tehát nem nagy cucc utólag a fotelból se beszerezni ha szükséges.
2021. febr. 23. 13:24
16/19 anonim válasza:
Nekem 3 kgnak saccolták, de nem érte el azt a súlyt születéskor, egy kicsit alulról súrolta, viszont 53 centi volt. Vettünk is 50es bodykat, de rugdalózókat nem találtunk olyan kis méretben. A kórházban jöttem rá, hogy az 50es és az 56os bodyk kb egyforma méretűek voltak (lehet azért, mert különböző márka, de azért na...). A rugdalózók ujjának a végét vissza kellett hajtani, illetve eleinte a lába nem ért el a végéig, de kb ennyi bonyodalom volt abból hogy 56osak és nem 50esek. Szóval vehetsz a magad megnyugtatására, de szerintem ki lehet bírni azt a pár hetet, míg bele nem nő az 56osba.
2021. febr. 23. 13:38
17/19 anonim válasza:
Utolsó, hát nekünk pl nem pár hét volt és baromira idegesített volna, ha 10-15 centit túl lóg a lábán, mint a kórházi ruhákban mikor 56-ost adtak rá, úgy állt rajta mint egy kis madarijesztőn
🤣. A kis méret meg kis csini volt rajta. Viszont az is igaz, hogy mi is szülés után rohantunk be a Tescoba megvenni a pici ruhákat, ezért a másodiknál már előre vettünk picit is, nyugodtabb voltam. És kellett is.
2021. febr. 23. 13:52
18/19 anonim válasza:
Én most próbálom őket eladni. 56-os ruhát vittem a kórházba haza hozósnak de be kellett hozatni 62-es méretet mert kicsi lett 🤣🙈
Max 1-2 darabot vegyél mert nem 100 % amit át uh mond.
2021. febr. 23. 13:59
19/19 anonim válasza:
Csinibb volt rajta az 50-es az első két hétben, de engem marhára nem érdekelt, hogy miben dekkolunk itthon, alig találkoztunk valakivel. Egy rugi 3 ezer ft, két hétre nem fogok ennyiért venni, túllóg a lábán pár centivel az 56-os, nem baj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!