Mikortól várható el, és mikortól várod el gyermekedtől, hogy pakolja el a játékokat? Mikortól értik meg?
Még az 5 évest is noszogatni kell. Szerintem odébb lesz az, hogy önállóan megcsinálja, hiába a napi rutin része a pakolás kb. 1 éves kora óta.
Egyébként együtt csináljuk minden este: a 1,5 éves, az 5 éves és mi szülők.
Vannak olyan habitusú gyerekek akik személyiségükből adódóan nem szeretik a földön hagyott játékokat, ha szanaszét vannak, holott mindennek megvan a helye, ha nincs elpakolva és nem találja ott ahol keresi.
Ezt korán észre lehet venni, az ilyen típusú gyerekek 1-másfél évesen is elpakol és 13 évesen is. Sőt, 20 évesen is.
A lányom olyan 2 éves koráig iszonyú ügyes volt. Minden játék után magától elpakolt, mindent szétválogatva, zavarta ha valami szét van hagyva.
Aztán ez elmúlt. Most 4 éves és veszekedni kell vele, hogy pakoljon. A szétpakolás az 1 perc alatt megy. Össze meg úgy pakol, hogy előtte veszekszünk fél órát, utána persze 5 perc alatt össze pakol, de közbe bőg😅
Folyamatosan
1,5-2 évesen már eloakolt ha kértem, béha segíteni kellett.
Most 2,5 már kérés nélkül is sokszor elpakol.. de persze vannak napok, amikor be kell segíteni is.
Ne ő ritka rendszerető.
Amióta játékai vannak, amit el kell pakolni, azota mindig a jelenlétében pakoltam el.
A kicsit is így tanîtom, ő 10 honapos.
Meglátjuk ő is fogékony-e a témára.
Lányom hajlamos volt azért 1,5 éves korában mindent széthajigálni az én fiókomból...azt nem volt kedve elpakolni persze...
Viszont most, ha az öccse teszi ugyanezt, ő elpakolja helyette
És mondja is neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!