Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan, akinek a...

Van itt olyan, akinek a babája születéstől fogva "jó baba" (volt)?

Figyelt kérdés

Természetesen tudom, nincs olyan hogy jó meg rossz baba, csak általában ezt a kifejezést használják. 😊 Azért is kérdezem, mert az én csöppségem 2 hetes 2 napos, és eddig -nem akarom elkiabálni-, de szuper alvókája van, viszonylag nyugis baba, oké, természetesen mint minden újszülött, sír, anyánál nyugszik meg ringatva kézben, stb. Nem akarom elkiabálni, de eddig nem mutatta nagyon jelét annak, hogy pl. hasfájós lenne. Volt hogy nagyon sokat sírt, dehát istenem.. Új környezet volt még neki akkor. 🥰

A lényeg, hogy annyi olyat lehet olvasni, hogy valakinek a babájával X ideig minden szuper volt, aludt több órát, stb, aztán egyszercsak felborult minden, óránként kel, egész nap sír, nyűgös...

Arra lennék kíváncsi, hogy vannak-e itt olyan szerencsések, akiknek mondhatni sokáig, végig szinte minden szuperül ment (az apróbb sírásokat, nyűgös helyzeteket leszámítva). Nyugis baba, aludt rendesen, nem kelt óránként, fogzás nem viselte meg a családot, nem ordított 30 órán keresztül, ilyenekre gondolok. Azért érdekel, mert hátha mi is maradunk ilyen szerencsések, mint most...😊

2021. febr. 22. 11:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Az lemaradt h fogzásnál még ugye nem tartunk azt még nem tudom hogy fogja viselni.
2021. febr. 22. 11:46
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy IUGR gyerekem van, ő fejletlen idegrendszerrel született "többemberes" pokoli hasfájós volt. 24/23 ' ölbebaba.

A második tejfehérje allergiás - szintén nagyon hasfájós.

És van most a 10 hetes hugi aki egy álombaba az az igazi beetetős. Nem hasfájós. Egyszerűen nehéz elhinnem, hogy van ilyen gyerek is. Eszik alszik, csak akkor jelez ha éhes.

2021. febr. 22. 11:48
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A nagy 7 éves lesz és születése óta jó alvó. A kórházban is már 5-6 órát aludt. Ritkán kelt éjszaka.

A kicsi 5 hónapos lesz de alszik este 9-től reggel 7-ig. Ritkán kel éjszaka enni.

2021. febr. 22. 12:55
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Van remeny de egy 16 napos baba meg eleg sokat valtozhat. Ne lepodj meg. A lanyom ilyen kis gyongyszem egyébként. Nyilvan vannak rossz napjai, pl fogzaskor.

Az sztem sokat számít, hogy te milyen vagy. Nekem a nagyfiam "nehéz eset" volt. Szerencsere mar kinőtte de vele en is bizonytalan es neha tul stresszes voltam.

2021. febr. 22. 12:57
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is szerencsém van, másfél éves a lányom, kb 2 hónapos koráig kelt egyszer éjjel enni, azóta minden éjjel alszik. Szeret enni, nem válogat. Szereti a társaságot, nem zavarja a tömeg. Eljátszik egyedül is. Nem igazán szégyenlős, más gyerekeket/babákat simogat, szeretget, örül nekik. A fogzás nálunk sem megrázó. Én is nagyon nyugodt személyiség vagyok, és elég valószínű, hogy megörökölte. :)
2021. febr. 22. 13:25
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én kislányom is nyugodt volt és most 1,5 évesen is az.

Apukam, anyósom le is volt döbbenve, mert szinte sosem sírt.

(volt hogy pár hósan lementunk anyósomhoz 3 napra és egyszer sem sírt a 3 nap alatt)

Alvasa is nagyon jó, eleinte 3 óránként kelt, majd kB 6 hós korától át aludta az éjszakát (csak hajnalban - 5kor kelt gyors szopira), 10 hós korától 12 órát aludt éjszaka.

Fogzassal nem volt gond, Kisagyban, külön szobában alszik,babakocsiban szépen elvan, MINDENT de szó szerint megeszik :D

Most kezdett el a kora miatt "hisztisebb" lenni, ha valami nem tetszik neki, sirassal fejezi ki ugye.

Szóval óriási szerencsénk van. Nem gondolom, hogy a mi erdemunk, persze szoktatás is befolyásol dolgokat, de alapvetően nyugodt a habitusa.

2021. febr. 22. 13:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

Egyebkent nálunk is nagyon nyugodtan, mondhatni lazán kezeltük a lányunk erkezeset. Együtt megcsinaltunk mindent, így azért könnyebb is votl és biztosan érezte a baba, hogy semmilyen feszültség nincs.

2021. febr. 22. 13:55
 18/18 anonim ***** válasza:
A nagylányom volt ilyen. Most 12 éves és még mindig nyugis gyerek. Kamaszodik, húzza a száját, tök sötét szegénykém a matekhoz, de nyugis, kedves, alkalmazkodó gyerek.
2021. febr. 22. 17:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!