Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bölcsöde egy évesen ?

Bölcsöde egy évesen ?

Figyelt kérdés
Ausztriában élek ,és sajnos március elejétől vissza kell mennem dolgozni. Nincs más választásom ,nem kifejezetten az anyagiak miatt . ( Biztosítás stb ) tehát lejárt az anyasagim, és a kisfiamat aki 13 hónapos be kell adnom a bölcsődébe . Ez itt nem teljesen egy bölcsi , hanem egy Tagesmutter tehát " nappali anyuka " . Ez annyit takar hogy a nő házába kell bevinnem a gyereket , ő otthon foglalkozik majd vele és rajta kívül három másikkal. Az én kisfiam a legkisebb , a másik 3 gyerek 2 és 3 év közöttiek. Pénteken voltunk beszoktatason . A fiam már most sírt,nagyon félős , visszahúzódó volt. Kb 30 perc elteltével kezdett el játszani a játékokkal . Hétfőn ismét 1.5 órán át együtt leszünk ott és keddtől ott kell hagynom . Egyenlőre csak napi 1 órára és minden héten emelem az oraszamot. Nagyon félek hogy hogy fogja viselni? Volt már valaki ilyen helyzetben ? Nem okoz lelki traumat a picinek? Ő meg annyira kicsi és fogalma sincs hogy miért hagyom ott . Félni fog és nem érti meg hogy vissza jövök érte . Vagy ha érti is , azt nem tudja hogy mikor. Sokat sírtam ma éjjel hogy egyszerűen nem tudom máshogy megoldani a dolgokat . A Pici rajtam kívül alig ismer valakit, csak rám számít .

2021. febr. 21. 10:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülye helyzet, nagyon sajnálom!

A gyereknek nyilván nem jó ez, DE nagyon fontos hogy ha ott is szeretve van, otthon is szeretve van, akkor semmi baja nem lesz, nem sérül a lelke,semmi ilyesmi. Persze hogy rossz neki hogy ott hagyod, de meg fogja szokni, és ha amúgy szeretetteljes közeg veszi körül, akkor ennyitől nem lesznek traumái.

2021. febr. 21. 10:55
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
Semmi baja nem lesz. Bízz a gondozóban és fogadd el a helyzetet. Ha a gyereked érzi a bizalmadat, akkormo is máshogyan fog a gondozóhoz viszonyulni.
2021. febr. 21. 11:13
 3/5 anonim ***** válasza:
76%
Hidd el alkalmazkodik majd a picur. Van hogy az óvodások is vonakodva szoknak be a kötelező oviba. Egy idő után fel fog oldódni, hiszen nála is ki kell alakulnia a bizalomnak a többiek meg a vigyázója iránt. Az a lényeg hogy egyébként meg foglalkozz vele, amikor hazahozod. Az meg soha se baj ha más gyerekek között is szocializálódik egy kicsit.
2021. febr. 21. 11:28
 4/5 anonim ***** válasza:

19 hónaposan adtam be a kisfiamat bölcsibe. Tán jobban sírtam mint ő, úgy sajnáltam. Az első hét végére azt mondtam feladom, nem hagyom szenvedni, inkább nem megyek vissza dolgouni. Nyugtatgattak a gondozók, hogy a gyerek nagyon jól elvan napközben, alvásnál sír, de higyjem el, ezt is hamar meg fogja szokni. (Egyebkent cicizik még, és soha senkivel nem aludt még el)

Következő héten már szépen elaludt ölben, nem sír. Ma már ebéd után egyedül keresi meg az ágyát és fekszik bele. Jót tesz neki a gyerek társaság, örömmel megy reggel be a bölcsibe.

2021. febr. 21. 15:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, meg fogja szokni. Nagyon jól teszitek, hogy fokozatosan csináljatok. Fontos, hogy ne érezze rajtad az idegességet, szomorúságot, kétségeket,mert átragad rá. Nehogy sírva menj el tőle, vagy rossz érzésekkel, mert tényleg azt fogja hinni, nincs rendben valami. Inkább nyugodtan, természetesen, szerettel búcsúzz el, mosolyogva, éreztesd hogy minden rendben. Tudom, nagyon nehéz lesz.. de következetesen sikerülni fog minden. Kívánom könnyen menjenek a dolgok:)

Magyarországon "kiváltság" ez a 3 évi gyed/gyes.. sok helyen 1-2 évesen már bölcsi, dada stb.

2021. febr. 21. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!