Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy éves kisfiam nem tud...

Egy éves kisfiam nem tud szívószállal inni, ez baj? Hogy tanulják meg ezt a gyerekek?

Figyelt kérdés
Az összes szívószálas pohár 9+ vagy 12+. Vettem egyet a kisfiamnak. Nagyon cukin bekapja a szívószálat, aztán hátradönti a fejét. Tulajdonképpen hogy tanulnak meg szívószállal inni? Nekem kéne valahogy tanítani? Egy logopédus cikkèt olvastam, hogy a szívószál jobb a gyereknek, mint a cumi így gondoltam leváltanám. De hogy?

2021. febr. 20. 13:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
64%

Az én fiam 2 éves is elmúlt mire használni tudta a szívószálat. Nem, nem azért mert debil, hanem mert ivott inkább sima pohárból, kulacsból.

Nem az számít miből iszik, hanem hogy az számára kényelmes, könnyen kezelhető, számodra meg könnyen tisztán tartható legyen.

Nekem pl a szívószál nem túl higiénikus.

2021. febr. 20. 16:43
 12/16 anonim ***** válasza:
76%

Őő... a miénk a sima csőröst szívogatta, nem volt hajlandó hátra dönteni a fejét, ezért vettem neki egy szívószálast 8 hónaposan és abból kortyolgat. Csak úgy tudja.

Szerintem azért mert hagytam neki, hogy a kis tasakos babakajából így egyen.

2021. febr. 20. 16:49
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

Jézusom utolsó, te feltételezted, hogy azért, mert képes belőle inni, csak abból itatják? Az én gyerekem is tudott pohárból, fél literes üvegből, meg mindenből inni, de a szívószál "működését" 1 éves kora előtt sajátította el az első közt, mert a cumisüveg és a csőrös pohár is ugyanazon az elven működik.

Javaslom rakj egyet a fürdőkádba mikor sima vize van csak, akkor hátha leesik neki. Én egyébként szennyeztem a környezetet azzal a 10 db szívószállal amit a gyerekem akkoriban "elhasznált", nem mosogattam. Már van papírszívószál is, azt se kell tisztán tartani.

2021. febr. 20. 16:51
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hu jó színes a kép akkor, kinek mikor sikerült. van többféle. Avent 360, csőrös stb. De a cumisuvegbol szeret csak inni, viszont szeretném leszoktatni. Állítólag nem túl jó a fogaknak. Nekem is van szivoszalas poharam, akkor próbálom majd, hogy abból iszom, hátha próbál utánozni, ez jó ötlet. 😁 sima pohárból is tud inni de azt jobban szereti nemes egyszerűséggel ráborítani a kutyákra. Uh azt most nem erőltetjük. Van egyébként szívószálhoz is mosócuca, mint a cumisüvegekhez, olyan, csak nagyon vékony.
2021. febr. 20. 20:03
 15/16 anonim ***** válasza:
13# volt egy válasz, amit töröltek, vagy nekem szól, a mostani 12nek? 😅
2021. febr. 20. 22:26
 16/16 anonim ***** válasza:
81%
3 gyereket tanítottam meg szívószállal inni, kisdoboz gyümölcslével :) Bekapta a szívószálat és kicsit megnyomtam a dobozt. 2-3 perc alatt rájöttek.
2021. febr. 21. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!