Anyucik! Őszintén! Van olyan aki szimplán lustaságból ad a babájának üveges bébikaját?
Szia!
2000-ben született a kisfiam a 34. hétre, súlyos betegen. Egy hónapig volt intenzív osztályon, lélegeztető gépen. Azóta már meggyógyult, és nyoma nincs annak a sok szörnyűségnek, amin akkor átmentünk. Ezt azért írtam le elöljáróban, mert én nem lustaságból nem főztem neki, hanem azért, mert a kórházban a főorvos és később a gyerekorvos, védőnő kifejezetten megtiltotta az otthoni pepecselést. Ugyanis a megye, ahol akkor laktunk, erősen nitráttal szennyezett volt a víz, és a föld. Azaz: hiába nem permeteztük a zöldségeket, gyümölcsöket, a locsolás miatt a földből magukba szívták a nitrátot, ami pedig oxigénhiányos állapotot idéz elő a babáknál, és végső soron csecsemőhalálhoz is vezethet. Azt tudni kell a nitrátról, hogy a főzéssel sem lehet eltüntetni.
A bébikajákat ezzel szemben szigorúan bevizsgálják (ezért derülhetett ki azóta több termékről is, hogy bibi van vele), ezért az én fiam csak azt evett. A Kecskeméti volt a kedvence.
A helyzet azóta sem változott nitrát-ügyben. Én akkoriban is ledöbbentem ezen a tényen, mert ez az orvosi intelem nemcsak a gyengébb babákra vonatkozott. Elgondolkodtató...
Azóta született egy kislányom, aki most múlt egy hónapos. Azt hiszem, én megint "lusta" leszek, és nem főzök neki, de inkább a fent említettek miatt.
Bocsi a litániáért!
Azzal a szakács férjjel mekkora mázlista vagy ...:D:D:D
Nem barátkozunk össze?:D
Igen, én is vállalom, hogy adtam neki "lustaságból". A lustaság azt jelenti, hogy foglalt volt a délelőtt és nem nem a konyhában töltöttem az egészet. Vagy olyan okból, hogy a felnőtt kaját nem ehette vagy nem ette meg.
Ma is így történt.
Tejfölös babaleves és káposztás tészta volt ebédre. A levesből evett, a tésztából nem. Így bontottam neki üvegest. Nem foglalkozok én sem az ellenvéleményekkel, mert senkinek semmi köze hozzá, nem igaz?
Örülök, hogy ezt kérdezted és örömmel olvastam a többieket is.
Nagyon örülök hogy veszekedés nélkül lezajlott az én kis közvélemény kutatásom:D:Dés köszönöm mindenkinek...
várom a többi hozzászólást is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!