Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyucik! Őszintén! Van olyan...

Anyucik! Őszintén! Van olyan aki szimplán lustaságból ad a babájának üveges bébikaját?

Figyelt kérdés
Nem kötekedni akarok és főleg nem provokálni!!!Szóval legyenek kedvesek azok ne is válaszoljanak akik kötekednének!Köszönöm!!!
2010. aug. 17. 13:22
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Inkább az a kivétel, ha főzök. A férjem csak 10 körül ér haza, én is dolgozom, dehogy főzök. Csak ritkán. Az üveges kajával szerintem semmi baj nincs, vacsira mindig azt kap. Lustaság? Talán, inkáb töltöm vele az iodőt, meg hát dolgozom is.
2010. aug. 19. 11:20
 32/41 anonim ***** válasza:
Nem olvastam az előző válaszokat. Én természetesen (?) lustaságból adtam, és néha még most is kap 12 hónapos hippet, stb.. De azért már más a helyzet, mert nagyrészt a miénkből eszik. Nekem nagyon rossz volt kütymütyölni a konyhában, olyan béna voltam, hogy egy egyszerűbb húsos püré után is fél óráig mosogattam. A pürével szintén ennyi ideig kínlódtam. Sokkal egyszerűbb megmelegíteni egy bébiételt. Persze pár naponta azért püréztem.
2010. aug. 19. 11:46
 33/41 A kérdező kommentje:
De jó!Köszönöm úgy megnyugodtam , hogy nem csak én vagyok béna:D és nem csak nekem nincs kedvem főzni:):):):)
2010. aug. 19. 11:51
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

2000-ben született a kisfiam a 34. hétre, súlyos betegen. Egy hónapig volt intenzív osztályon, lélegeztető gépen. Azóta már meggyógyult, és nyoma nincs annak a sok szörnyűségnek, amin akkor átmentünk. Ezt azért írtam le elöljáróban, mert én nem lustaságból nem főztem neki, hanem azért, mert a kórházban a főorvos és később a gyerekorvos, védőnő kifejezetten megtiltotta az otthoni pepecselést. Ugyanis a megye, ahol akkor laktunk, erősen nitráttal szennyezett volt a víz, és a föld. Azaz: hiába nem permeteztük a zöldségeket, gyümölcsöket, a locsolás miatt a földből magukba szívták a nitrátot, ami pedig oxigénhiányos állapotot idéz elő a babáknál, és végső soron csecsemőhalálhoz is vezethet. Azt tudni kell a nitrátról, hogy a főzéssel sem lehet eltüntetni.

A bébikajákat ezzel szemben szigorúan bevizsgálják (ezért derülhetett ki azóta több termékről is, hogy bibi van vele), ezért az én fiam csak azt evett. A Kecskeméti volt a kedvence.

A helyzet azóta sem változott nitrát-ügyben. Én akkoriban is ledöbbentem ezen a tényen, mert ez az orvosi intelem nemcsak a gyengébb babákra vonatkozott. Elgondolkodtató...

Azóta született egy kislányom, aki most múlt egy hónapos. Azt hiszem, én megint "lusta" leszek, és nem főzök neki, de inkább a fent említettek miatt.

Bocsi a litániáért!

2010. aug. 19. 12:19
 35/41 anonim ***** válasza:
Igen. Én nem tudok főzni és nem is akarok bár nem vagyok rá büszke. Mindig üvege kaját kapott a lányom. Már 1,5 éves úgyhogy főleg már a mi ételünket eszi de néha még azt kéri. Hozzátartozik, hogy nagyon szerencsés vagyok mert a férjem szakács és a hobbija is ez szóval nemhogy eszünk főtt kaját de egyszerre többféle, változatos étel is van elkészítve a hűtőben.
2010. aug. 19. 12:54
 36/41 anonim ***** válasza:

Azzal a szakács férjjel mekkora mázlista vagy ...:D:D:D

Nem barátkozunk össze?:D

2010. aug. 19. 13:00
 37/41 anonim ***** válasza:
Én inkább főztem neki csak akkor vettem elő üvegest ha nem voltunk otthon és meleg volt nem akartam, hogy megromoljon.Az első pár hónapban az övét bio piacon vásároltam de utánna áttértem a hagyományos termékekre. Én nem bántam meg. Nem kellett szoktatni ahoz, hogy a mi ételünket egye, egy évesen szinte mindent evett a miénkből. Nem is tudom, hogy mi az amit itt sok anyukától olvasok, hogy nem akarja megrágni a darabos ételt meg csak pépest eszik meg nagyon válogat csak kétfélét eszik meg, kiköpi az ételt stb problémákat. Most se válogatós mindent megszeik nagyon jó étvágyú. Egyszóval én nem bántam meg, hogy főztem neki semmilyen evés problémánk nem volt pedig már elmúlt két éves. Lehet, hogy az elején több gond volt a főzéssel de egy évesen meg nem kellett kínlódni az átálással. Megspóroltam magamnak egy gondot.
2010. aug. 19. 13:20
 38/41 anonim ***** válasza:
Igen, tényleg mázlim van vele de hozzáteszem, hogy viszont a szobafestés meg a fűnyírás az én reszortom. :p
2010. aug. 19. 13:37
 39/41 anonim ***** válasza:

Igen, én is vállalom, hogy adtam neki "lustaságból". A lustaság azt jelenti, hogy foglalt volt a délelőtt és nem nem a konyhában töltöttem az egészet. Vagy olyan okból, hogy a felnőtt kaját nem ehette vagy nem ette meg.

Ma is így történt.

Tejfölös babaleves és káposztás tészta volt ebédre. A levesből evett, a tésztából nem. Így bontottam neki üvegest. Nem foglalkozok én sem az ellenvéleményekkel, mert senkinek semmi köze hozzá, nem igaz?

Örülök, hogy ezt kérdezted és örömmel olvastam a többieket is.

2010. aug. 19. 13:57
 40/41 A kérdező kommentje:

Nagyon örülök hogy veszekedés nélkül lezajlott az én kis közvélemény kutatásom:D:Dés köszönöm mindenkinek...

várom a többi hozzászólást is

2010. aug. 19. 15:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!