Hàny gyermeket vàllalnàl, ha minden körülmèny adott lenne? Mennyivel lehet minősègi időt tölteni ès tènyleg figyelni rà?
Ùgy èrzem èn maximum 2 gyerekkel tudok minősègi időt tölteni ès tènylegesen minden nap foglalkozni.
Ti hogy gondoljàtok? A nagycsalàsosoknàl tènyleg jut mindenkire idő?
10-es
Ezt annyira szomorú hallani.
Viszont szerintem, és nem várok választ, de szerintem egyikőtök szüleinél sem volt átgondolt a gyerekek száma.
A kérdés elvi volt, ha minden adott.. nálatok nem volt adott.
Teljesen reálisan gondolod a gyerekvállalást, sajnálom, hogy ilyen áron kellett megtanulnod, tanulnotok.
Én írtam a 4-et.
Egyebként a valóságban 2 van, és a 3. Gyerekekn naggggggyon erősen gondolkodom.
Most szinte csak megszokasból gondolom meg mire költök, mert ezt tanultam.
3 gyerekkel azért rendesen oda kellene figyelni.
Nem most, hanem az edzés, telefon, laptop időszakában.
11-nek
Amig nincs másik gyereked, addig el sem tudod képzelni, hogy azt az egyet is mégjobban tudod szeretni, mint addig.
Bármeddig tud tágulni a szeretet mérete bennünk.
Ennek ellenére jó, ha fel tudja az ember mérni, hogy neki 1 való csak
10es vagyok!
Nem, nem volt átgondolt. Én már voltam, apukám meghalt. Nevelőapammal +2t vallaltak be, a másik 2 raadás, meglepetés volt...
Igazából adott volt minden, mert 5szobás házban laktunk, mindenkinek volt saját szobája (anyáéknak nem, ők a nappaliban voltak), nevelőapám jolmenő vallalkozó, szóval pénz is lett volna. Anya csak spórolni akart mindenen is.... ahogy a mai napig. Milliók csücsülnek a számlán, de 100ezer ft nem lett volna kölcsön...
Az hogy anyósom egy kretén, na az tény. Férjem és a báttya tervezett gyerekek voltak. Aztán mikor férjem 8éves volt elváltak a szüleik. A bíróság az anyanak ítélte őket, aki ide oda dobálta őket, mert mindig jött egy férfi, aki fontosabb a saját gyerekeinél. Az egyik ilyen futó románcból lett a másik 2 tesója, ikrek. Anyós tenyleg a semmire vállalta a gyerekeket, csak hogy apóst, vagy az ikrek apját magához kösse...
10es voltam...
Mi 2-t szerettünk volna, de mikor az első megszületett azt mondtuk, hogy 1 elég mert félek hogy 2-t nem tudok egyformán szeretni és lehetetlen hogy valamelyik gyerek ne sérüljön érzelmileg hosszútávon.
Anyagiak igazából nem olyan hangsúlyosan befolyásolták a döntést, de 2 gyerek sokkal több pénz is illetve én kimaradok a munkából megint és az nekünk nem felelne meg.
Ahol pl. Nagymama tud segíteni a mindennapokban és a család barátok az más egy kicsit. Ott talán jó döntés a több baba, mert tud a gyerek minőségi időt tölteni a Nagyival míg pl a kicsi anyuval cicin van.
Hmm...nekem most 1 van, 9 honapos. Regebben mindig ugy voltam vele 3 gyerek. nekem is van egy tesom es olyan jo felnottkent osszejonni rohogni a regi dolgokon. Biztos meg jobb lehet ha 3an vannak tesok.
De most igy ahogy latom :-D mennyi melo egy gyerek...haaaat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!