Ha a bolti babakaják nem tartalmaznak tartósítószert, akkor mégis mitől állnak el évekig?
Szintén a "linkelős" vagyok.
Íme az Ovko bébiétel honlapja,azon belül a fogyasztói információ,és nem írnak arról,h nincs a termékükben tartósítószer.Nemhiába olyan olcsó..
ha kap néha a gyerek, nem lesz attól semmi baja, de ha mindig azt eszi akkor nem feltétlenül jó, ennyi
azt, hogy mi van benne, csak azok tudják igazán, akik összeállították, kár ezen vitázni
Szerintem a védőnő kompentensebb, mint egy hétköznapi anyuka, elvégre ez a foglalkozása. Ő konkrétan a Nestlére mondta, hogy abban van tartósítószer, de biztos a többiben is. Hogy mit állít a gyártó, az egy dolog. Épp arról beszélek, hogy csak kis mennyiség van benne, és azt letagadják.
Attól függetlenül én adok a babának, mert sokszor nincs időm főzni. Meg télen a primőr zöldség-gyümölcs sem hiszem, hogy sokkal egészségesebb lenne. A bébiétel gyártók legalább bevizsgálják a feldolgozott gyümiket, vagy bioüzemből vásárolják.
Hát igen..mielőtt kikiáltanánk az armageddont,vettem a fáradtságot és kimentem kukázni egyet..Kecskeméti bolognai spagetti cimkéjén ez áll:
Károsanyag tartalomra szigorúan ellenőrzött
Nem az van ott h nem tartalmaz tartósítószert..igaz ez már 8 hónapos kortól adható.
Ha vkinek van esetleg kedve felemelni a fenekét a gép elől,v letenni a picijét egy kicsit,és kimenni a hűtőbe szétnézni a bébiételek között,szívesen fogadnám h miket találtok a cimkéken.Lehet h a 4 hóstól adható kajákon még rajta van h nincs benne tartósítószer.
Ill. ezt találtam még:
"Bizonyos alapanyagok tekintetében fennáll a lehetőség, hogy azok felhasználásával tartósítószer kerül az ételbe, ezért nem használja a cég a „Tartósítószert nem tartalmaz” kiírást. Helyette így használjuk a pontos információ átadás érdekében: „Hozzáadott tartósítószert nem tartalmaz.” Amennyiben valamely alapanyagban (legyen az pudingpor, vagy valamilyen fűszer, esetleg aroma, általában ezek az alapanyagok, melyeket friss élelmiszerrel nem tudunk kiváltani, viszont a gyártó tartósítószerrel kezeli) van tartósítószer, úgy azt az összetevőknél jelezzük. Ugyanakkor ez a tartósítószer mennyiség oly alacsony, hogy általában el sem éri a tájékoztatási küszöböt, melyre a törvény kötelez, mégis a korrekt kommunikáció miatt feltüntetjük a csomagoláson.
Termékeinket folyamatosan fejlesztjük, hogy lehetőleg csak friss alapanyagokkal dolgozzunk, melyek nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert. Emellett nagyon fontos számunkra a korrekt tájékoztatás is, így bízunk benne, hogy ezt a félreértést tisztázni tudtunk Fogyasztóink felé.
Számunkra úgy tűnik a kommentekből, hogy létezik még az a fogyasztói réteg, aki érti, mi a célja a terméken jelzett megkülönböztetésnek. Ugyanakkor az is látható, hogy a készétellel szemben igen sok félreértés és előítélet van a fogyasztók fejében. Nem minden készétel konzerv és igénytelen tömegcikk.
Manapság nagyon divatos szidni a gyártót és tudatos vásárlónak vallani magunkat. De léteznek még tudatos gyártók is, akik azért dolgoznak, hogy az, amit kiadnak a kezük közül, az olyan legyen, ami miatt nem kell szégyenkezni. Mi ilyenek vagyunk és ezért gondoltuk úgy, hogy „Tudatos gyártóként” mi is elmondjuk a véleményünket."
Igen,ez a Kecskeméti.Hogy korrekt választ adjak végre a kérdésedre,miután áttanulmányoztam a cimkéket és a neten talált dolgokat a témában:igen,a bébiételek is tartalmaznak tartósítószert.Ezt én magam sem gondoltam volna,mivel a köztudatban az él,hogy nincs benne,és a gyártók is ezt mondják.Valójában van benne, DE azt fontos hozzátenni,hogy olyan menyiségben,ami nem ártalmas semmilyen módon (allergia,betegségek) a babák szervezetének.Ezért senki nem követ el bűnt és nem mérgezi a gyermekét azzal,ha bébiételt ad neki.Kikerülni azt a kevés tartósítószert pedig csakis akkor tudod,ha főzől a gyermeknek,DE CSAKIS és kizárólag olyan alapanyagokból,amikről tudod h nem permetezték növényvédőszerrel/génkezelték/műtrágyázták stb.Mivel ezeket az anyagokat vízzel lemosni nem tudod,mert az egész növénybe beépültek a gyökerétől kezdve a leveléin át a száráig.Magyarán vagy magad termelted,vagy pontosan tudod h honnan származik és ott mit csináltak vele.
Ki-ki eldöntheti ezután hogy hogyan cselekszik,én őszintén szólva az utóbbit macerásabbnak találom..
Sajnos ilyen világot élünk,ezt hozza magával a civilizáció,a társadalom,az elvárások.Erről nem tehet senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!