Egy csecsemőt lehet matematikára tanítani?
Fiam 2 éves. Ott tartunk, hogy kettő három...
Én szabadon jatszhattam gyerekként, anyámnak eszébe nem volt, hogy a gyerekkorom tanulással ostromozza. Emelt matekra jártam már általanosba is, emelt érettségim lett matekból, könyvelőnek mentem (mondjuk ehhez annyira hajj de sok matek nem kell). Mindig erdekelt, imádtam azt a tantárgyat.
A szomszédunkban a lány 10nappal idősebb nálam. Az anyja már német-matek "szakos" bölcsibe iratta, mert belőle egyszer nagy ember lesz. Altalanosba (osztálytársam volt) végig úgy rugdalták át, pedig matektanárhoz is járt. Érettsegije 2év alatt lett. A matek szóbelin sem ment át. Most rendőr.
28évesek vagyunk.
“Egy csecsemôt lehet matematikára tanítani?
Nem.
“Hány éves kortól lehet őket matek/fizika/IT területén tanítani?”
Tantárgyi szinten nyilvány az iskolában. Oviban pedig még olyan alapokat tanulnak meg mint az arányok vagy a halmozás.
Köszi, hogy lepontoztatok, amikor pontosan logikai feladatokkal tűzdelt játékokat írtam be.
Ha nektek a logika nem matek alapja, akkor taníts parciális integrálást a gyereknek. Vagy rapid gyökvonást bináris logaritmus vonással.
Fú! Nagyon bírom, amikor "emberek" lepontoznak igazi kutatásokat!
9
Azért ez nem feltétlen van így. Az egyik régi osztálytársam már simán osztott/szorzott 3-4 éves korára. A szülei nevelték így, zenész családból származik, tehát még csak a genetikára sem fognám. Azt nem tudom, hogy milyen módon tanították.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!