Jövőhéten lesz 5 hónapos a babám, egyenlőre csak az
oldalára fordul, akiknél nem volt rohanó tempójú a
mozgásfejlődés, mikor indult be a forgás, kúszás és
társai?
Figyelt kérdés
Nagyon nem szeretett hason lenni, mostmár elvan 10-15 percet, a buksiját viszont nen pihenteti, így hamar elfárad. Hason nem nagyon hajlandó aludni sem. Jelenleg 7700 gr és 68 cm.
Dévényre jártunk feszes izomzat miatt, az rendbe jött.
6 hónapos kora előtt egy héttel fordult át. Előtte tövig ragtam a körmöm és hülyét kaptam minden "5 hónapos baba fejlődése" oldal láttán.
Utána már lavinakent jött a kuszas-maszas, napról napra láttam ahogy ugyesedik.
Szerintem egyébként inkább ez az átlag, nem pedig a 4 hónaposan forgás.
2021. febr. 9. 13:16
2/11 anonim válasza:
Nálunk a hasalás nehézkes volt. Igaz aludni szeretett úgy, de ébren nem szeretett hasalni. Szintén, 10 perceket volt el így (vagy inkább kevesebbet). A doki és a védőnő folyton erről faggatott, hogy megy neki. Igy biztos ami biztos alapon elvittük egy Dévényeshez. 5 alkalom után sokat javult a helyzet, a forgás is beindult magától mikor 1 nap híjján 5 hós lett. Azóta én is úgy látom ahogy az első hozzászóló írta, rohamosan fejlődik, egyre ügyesebb. Utólag könnyű mondani, de nem aggódnék. Ha egészséges a baba tuti megindulnak ezek a dolgok, de szerintem is nagyon változó kinél mikor.
2021. febr. 9. 14:01
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Nektek! A család, a védőnő mindenki ezzel nyaggat. Tornázunk itthon, havi 1x kell menni Dévenyre, napi legalább 10x van hason, egyre jobban bírja. De a 10-15 percig eljátszik hason és a hason keresztben nyúl a tárgyakért státuszkerdeseken kiakadtam. Minden nap megszólal bennem a vészcsengő, pedig tudom, hogy nem kellene ezen idegeskednem.
2021. febr. 9. 14:14
4/11 A kérdező kommentje:
És ezek a 4 hós státusz kérdések voltak...
2021. febr. 9. 14:16
5/11 anonim válasza:
Nyugi, ha hamarabb fordult volna, akkor se biztos hogy mást hamarabb kezd csinálni. Kisfiam négy hónapos kora előtt egy héttel fordult hasra, utána csak reggelente volt hajlandó a mi ágyunkon fordulni. Most lett öt hónapos és most kezdett el folyamatosan hasra fordulni és hason forogni a tengelye körül. Kereken egy hónap kellett neki ehhez, hogy mindig csinálja. Hátra forgásnak meg nyomát se látjuk még mindig.
2021. febr. 9. 14:31
6/11 A kérdező kommentje:
Az oldalra fordulással ő is így volt. Karácsony előtt 1x 2x előfordult a játszószőnyegen, aztán csak a pelenkázón volt hajlandó néhanapján. Január közepére kezdett el oldalra fordulni mindenhol is. 😁
2021. febr. 9. 14:46
7/11 anonim válasza:
Lányok utalt hason lenni sírt, üvöltött. 3 hónaposan fordult hasról hátra és hatrol hasra. 6 hosan kiderult hipoton.
8 hónaposan tsmt után gurult. Gurulva gyorsan bárhova el jutott.
10,5 hosan kezdett kuszni, most 11 hónapos most akar fel ülni, és a mászás is napok kérdése.
De mi más eset vagyunk, ebben benne van kő kemény munka. Tsmt, deveny, és minden más.
És még ígyis le vagyunk maradva.
2021. febr. 9. 15:22
8/11 anonim válasza:
7 es vagyok, a lányok lányom akart lenni
2021. febr. 9. 15:23
9/11 anonim válasza:
Bő 4,5 hónaposan fordult hasra a kislányom, ő azóta bőszen gyakorolja is. Hason körbe forog és ma elkezdett tolatni is (pont ma 5 hónapos), de hasról hátra esze ágában sincs fordulni, inkább kiabál, hogy fordítsuk vissza :)
2021. febr. 9. 16:15
10/11 anonim válasza:
23-án lesz a kisfiam 5 hónapos.Már javában fordul hasról-hátra és fordítva.Ő is utál hason lenni ,úgyhogy folyton forog ide oda.De minden baba más és más.Ne izgulj ilyeneken szerintem.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!