Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért adják neki oda a telefon...

Miért adják neki oda a telefont ha már egy picit sír?

Figyelt kérdés

Mostoha tesóm kisfia 1,5 éves. A múlt héten családi okból találkoztunk kétszer is velük. A gyerekük folyamatosan hisztizett, sírt, kb semmi sem volt jó neki. (én sajnáltam szegényt mert tesóm abszolút figyelembe se vette mi lehet a baja, meg sem kérdezte, a gyerek össze vissza járkált rá sem pillanatott. sajnos otthon sem foglalkozik vele igazán,mert nem nagyon akart fiút és így más vele). Amint egyet sírt a kicsi már adták neki oda a telefont, van saját igazi telefonja, de le volt merülve így sírt tovább. Így megkapta az apjáét.

Mese be, vagy neten bármi és a gyerek szája be lett fogva.

Evés közben is üvöltött, ott is elé lett téve a telefon úgy maradt csak.

Nekem két lányom van ők 2,4 évesek.

Nem megszólás vagy kritika, csak kíváncsi vagyok miért adják neki oda, ahelyett hogy foglalkoznának vele?

2021. febr. 7. 22:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
Elég szomorú, hogy más megoldást nem lehet kitalálni ha sír a gyerek
2021. febr. 8. 10:50
 12/18 anonim ***** válasza:
84%
10# Szerencsére a hagyod bőgni és a kezébe nyomod a mobilt között némi kreativitással ki lehet találni mást is, amivel le lehet kötni és nem egy passzív tevékenység. De akinek adja magát, hogy a kezébe nyomom a mobilt, az nem szeretne elgondolkozni más megoldásokon. Ahogy a kérdező testvére sem. Más kérdés hogy ennek a kérdésnek nem volt sok értelme az önigazoláson kívül..
2021. febr. 8. 14:10
 13/18 anonim ***** válasza:
93%

Én nem tudom ki hogy van ezzel de az én fiam 5 éves.. Ideggörcsöt kapok ha látom a telefont a kezében 🙄

Kicsi még hozzá. Én 12 voltam mikor telefont kaptam.

S pld mind a két sógornőmnek a gyerekinek tablett és telefon van az egyik 4 éves a másik 7.

S akkor jön a fiam, hogy neki miért nincs telefonja. Ha ott vagyunk nálunk és játszik rajta a sógorom mindig kérdezi miért nem vesztek a fiúnak is nem látom hogy el foglalja. Ilyenkor robbanok el😣

Most kapott egy PS4 azon is napi 1 órát játszik.

2021. febr. 8. 17:28
 14/18 anonim ***** válasza:
54%

Az én fiam 7 éves. Nincs telefonja, nincs tabletje, azt se tudja (de mi, szülők sem :D) mi az a PS4. Nem is vagyunk kíváncsiak rá.

Esténként megnéz egy DVD-t: Süsü a sárkány, vagy Thomas a gőzmozdony vagy valami hasonló. Ezt sem minden este.

És akkor mit csinál e lehetőségek hiányában :-))) az a 7 éves?

Kérem szépen legózik a 4 éves húgával, játszik a kisvonatjával, a kalózhajójával, a kis műanyag katonáival, a plüsseivel, a kisautóival, buszaival stb. stb. Vagy nekiül rajzolni. Vagy társasjátékoznak a húgával.

Mivel nincs olyan környezetben, ahol mást látna a telefonon/tableten/egyéb képernyőn csüngeni, föl se merül benne, hogy ilyet kérjen tőlünk. Viszont a századik kisautónak vagy meséskönyvnek is nagyon tud örülni.

És bár nem nagyon látok bele a barátai (3-4 fiú osztálytársa) életébe, de van egy olyan érzésem, hogy náluk sem menők a képernyős játékok. Legalábbis amikor náluk van, nem ilyenekkel játszanak, és amikor nálunk volt a legjobb barátja, ő sem hiányolta.

Ilyen is van, így is lehet élni. Nem egy Isten háta mögötti tanyán, hanem egy magyarországi nagyvárosban, középosztálybeli családokban.

2021. febr. 8. 22:33
 15/18 anonim ***** válasza:
20%
Összejött a család, most láttad ôket. Lehet, hogy csak akart egy kis nyugit, amikor mindenki ott van. Ennyibôl nem lehet megállapítani, hogy hétköznap hogyan intézik a dolgot. Egy családi összejövetelen én is szeretek részt venni, nem pedig azt nézni, hogy a többi családtag jól elvan, beszélget, én meg egyedül szórakoztathatom a gyereket egész nap. Mert ha meg a hisztivel zavarja a kedves családot, akkor meg az a baj.
2021. febr. 9. 07:50
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

13# vagyok a ps4 az egy olyan játék amit a tévére lehet csatlakoztatni de korlátozva van. Pld 2 napja már nem játszott mert rendeltem Gazdálkodj okosant játékot, imádja.

Nálunk sajnos, hogy mindegyik unokatestvérének vagy telefon vagy tablet van ő azt hiszi hogy helyes. A keresztfiamnak 1 éves sem volt Tabletet vett az anyukája mert azon szépen tudja nézni a mesét. Van egy 7 hetes lányom is de mindig igyekszünk hogy együtt játszódjunk.

2021. febr. 9. 07:55
 17/18 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem ez egy nehéz kérdés. Ki lehet jelenteni, hogy az a jó ember, akit nem érdekel a PS4 és azt sem tudja, mi az? Aki meg használja, az rossz?

Mi van azzal, aki a munkájából eredően nem teheti meg, hogy hozzá sem nyúl otthon semmilyen elektronikai eszközhöz?

Annak is szerencséje van, akinek olyan a gyereke, hogy leül és eljátszik egész este magában. Más gyerek erre nem hajlandó. És ne mondja nekem senki, hogy neki meló meg vacsora és egyéb teendők mellett-után van kedve minden este Gazdálkodj okosant játszani vagy autókat tologatni.

Ettől függetlenül nem tartom jónak, ha egy 3 év alatti gyerek a tabletet nyomogatja.

Nálunk sok eletronikai kütyü van itthon, de szépen idővel lettek bevezetve, nem nyomtam semmit az 1 éves gyerek kezébe. 3 éves koráig nem érdekelte a tévé sem. Az mondjuk most sem igazán. Van konzol, de kb havonta egyszer kapcsoljuk be. Tabletet este nézhet (8 éves a fiam). A telefont soha nem kapta meg. Egész kis korától az volt a szabály, hogy az az enyém, nem játszunk vele (én sem szoktam).

Én mindig is az arany középút híve voltam. Szabad ezeket használni, tudja is őket használni, de nem korlátlanul. Ettől még ugyanúgy lehet társasozni, kint lenni, építeni. Balgaság azt kijelenteni, hogy az a tökéletes család, ahol a gyerek még sosem látott PS4-et, mert így is lehet élni és ez a nagy példakép. Lehet, neked így jó, másnak meg máshogy. Félévente egyszer én is szeretek leülni, és PS4-ezni. Mert az is lehet családi program. Pl. mi legtöbbször együtt játszunk a fiammal korának megfelelő játékkal, és nagyon jól szórakozunk. De ez nem azt jelenti, hogy minden nap órákat nyomjuk, vagy ő bevonul a szobájába és egész nap nem látjuk.

Azt viszont én sem tartom jónak, ha valaki ezt túl korán kezdi, és már az egyéves gyerek kezében állandóan telefon van, mert jaj de cuki és már tudja használni. Sok embernek ez az egyetlen nyugtató eszköze, és ez nem jó.

2021. febr. 9. 08:24
 18/18 anonim ***** válasza:

Teljesen eggyet értek. Mi is vasárnap mikor apa is legtöbbet itthon van PS4 játszunk 3,4 évesnek való játékot és a fiúnk élvezi mintha mi is le mennénk gyerekbe😂 kell alkalmazkodni, és ugy nevelje a saját gyerekét mindenki, hogy szive diktálja.

Én büszke vagyok arra, hogy 5 éves létére nem vettem neki sem telefont sem Tabletet.

2021. febr. 9. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!