Mikor lesz szobatiszta a gyerek ATLAGOSAN?
Tudom minden gyerek mas stb stb de ugy nagy atlagban mikor lesznek szobatisztak a gyerekek?
A kislanyom 2 eves es a kozelebe nem vagyunk, vedono szerint aggaszto
Az átlag az 3 éves kora körül szoba tiszta.
2 évesen mégis mi aggasztó a védőnonek ebben?.. Ilyenkor inkább csak ismerkednek a bilivel stb. Nyilván van aki már 15 hosan szoba tiszta és van aki 3,5 évesen. Mindkettő teljesen nornalis.
Elég gáz ez a lepontozás...
Nekünk a doki azt mondta oviig, tehát úgy 3éves korig...
Fiam 22hós, esze ágában sincs szólni...
Sógoromék lánya 3éves, a mai napig estére kap pelust, pedig már ovis.
A szomszéd fiú is 3és fél éves ovis, rá is ráadja még az anyja estére.
Szerintem is 2,5-3 között átlagosan.
Fiam 2,5 évesen már bilibe pisilt tök ügyesen, de onnan kellett neki még kb. 2-3 hónap, hogy kakilni is hajlandó legyen bele, baleset nélkül. Soha egyszer sem mondta a védőnő, hogy aggasztó lenne, sőt, meg is lettünk dicsérve, amikor szobatisztává vált. A bölcsiben is több társa volt még nem szobatiszta ekkor, mint amennyi igen.
2 évesen mi sem voltunk sehol, ne aggódj.
Manapság kitolódott a szobatisztaság 3 év körülre, mert se a szülő nincs rákényszerítve, se a gyerek - hisz csak leveszi és ráadja az eldobható pelenkát illetve ezek a pelenkák ha tele vannak pisivel sem nyújtanak olyan diszkomfort érzetet, ami miatt a gyereknek ne lenne jó. Ezen kívül macera pucéron hagyni a gyereket pl otthon - hiába tanulná meg előbb így -, hisz ki szeret állandóan takarítani...
2-2,5 évesen a legtöbb gyerek tudná, ha nem venné őket körbe ennyire túl ideális körülmények.
Ha eddig nem lettem volna lepontozva, na majd most...
Én 80as évek elején, márciusban születtem. Következő év nyarán az udvaron meztelenül rohangásztam, sokszor a lakásban is. Télen már nem viseltem el a nedves pelenkát magamon és hazahúztam anyukámat a játszótérről is, csak mert pisilnem kellett. Ez 1,5-2 éves korom között volt.
Öcsém 2+ volt, mikor szobatiszta lett, de a bölcsiben már nem kellett neki sem a pelus.
Nem gondolom kényszernek, hogy hagytak meztelenül szaladgálni és ezáltal kialakult, hogy tudtam jelezni, amikor jött az inger. Ha nem lettem volna érett rá, akkor nem jelzem magamtól és akkor télen újra lehetett volna pelusozni.
Miből gondolod, hogy nem az a normális, hogy egy gyerek két év körül az legyen. És nem a kényelmesség és a lustaság áll a 3 év körüli, még akkor is kínlódva szobatisztaság hátterében.
Érdekes, egyébként a szomszéd kisfiú augusztusban volt 2. Egész nyáron meztelenül rohangált, de 2 éves korára ő is full szobatiszta lett. Nem viseli el magán azóta a pelenkát.
Én azt látom, hogy sokkal inkább ez lenne a természetes, de a kényelem nagy úr - már a gyerekeknél is. Jó neki a pelus. Fiziológiásan 2 évesen már érett rá egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!