Mikor lesz szobatiszta a gyerek ATLAGOSAN?
Tudom minden gyerek mas stb stb de ugy nagy atlagban mikor lesznek szobatisztak a gyerekek?
A kislanyom 2 eves es a kozelebe nem vagyunk, vedono szerint aggaszto
bölcsiben dolgozok. ha 2 évesen szobatiszták lennének a gyerekek, szinte bolcsire szükség se lenne, oviba mehetnének egyből. jelen pillanatban a csoportomban 12 gyerekből 3 szobatiszta, ők 37, 36 és 32 hónaposak. a többiek 32 és 27 hónap közöttiek, nos.. általában pisilnek bilibe, wcbe, de a pelenka is tele van.. szóval ne aggódj emiatt.
amúgy is tél van, tavasszal-nyáron könnyebb a szobatisztaság téma, a legtöbb gyerek nálunk is akkor lesz szobatiszta. mielőtt oviba mennek (ez általában ősz), pár hónappal előtte.
nincs elkésve semmivel sem a lányod. kínáld fel neki időnként a bilit, wct, de ha nem akarja, ne erőltesd, akkor csak később lesz szobatiszta, mert csakazért se fog akarni ráülni. vannak gyerekek, akik szó szerint egyik napról a másikra lesznek szobatiszták. van olyan is, aki kényelmes, addig belepisil a pelenkába, amíg rajta van.. első pár alkalommal volt baleset, amíg rá nem jött, hogy nincs pelus. onnantól szobatiszta lett. szóval ne aggódj, a védőnő meg elmehet a francba.
Lehet hogy biológiailag így van, nem néztem utána, de a szervi érettség mellett ott van a lelki érettség is, ami sok mindentől függ. Ha egy 3 éves mellé születik egy tesó és a nagyobbik elfelejt szobatiszta lenni (van ilyen), akkor is ott van a szervi érettség, de a lelki gátolja.
Az én környezetemben is az átlag életkor a megérésre a 3 éves kor. A védőnő se piszkált minket, amikor a 3 éves státuszon a fiamon pelus volt, mondta, hogy nem baj, lehet 2-3 hónap és sikerül majd. Ovira tanulja meg és akkor nem lesz gond.
6-os azért, mert a 2. életév az 1 és 2 között van. Hát nem, nem akkor válnak általában szobatisztává, hanem a 2. életév betöltése után, azaz a 3. évben valamikor.
(Lányom egyébként 3 év 8 hónaposan, ő kicsit későn. A környezetében átlag 2,5 és 3,5 között)
Jaj ezek a védőnők...
Az én lányom sem akart 2 évesen hallani sem a biliről vagy a wc-ről, nem érdekelte. Nem is erőltettem.
Ő 2,5 évesen lett szobatiszta egyik napról a másikra, magától döntött egyik reggel úgy, hogy most inkább megpróbálja a wc-t.
Amúgy az átlag az olyan 3 éves kor körül van.
Nekem is mondták idős rokonok mikor még 2 éves sem volt a gyerek, hogy ennek a gyereknek már szobatisztának kellene lennie🙄🤦🏼♀️ Mondom oké🤪
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!