Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek egy 5 hós baba 70...

Szerintetek egy 5 hós baba 70 cm és 9kg méreteivel "túlsúlyosnak" számít?

Figyelt kérdés

Lányom vegyesen kap anyatejes és tápszert. Mondjuk már nagyrészt tápszert. Most kezdtük el a kóstoltatást.

A kérdést azért tettem fel, mert olvasgattam, hogy egy átlagosan 8-10 hósan érik el a babák ezt a súlyt, jobban mondja a 10 kg-ot.

A doki nem mondott semmit, csak annyit hogy jó husiban van. Igazából még csak most kezdett el forgolódni ennek következtében.

Kinek volt még ilyen nagy babája ennyi idősen? Ahogy egyre aktívabban mozgott, ez a súlygyarapodás lelassúlt?

2021. febr. 5. 12:35
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
39%
A kislanyom 15 honapos es 9,7 kg. Oke o kicsit kisebb sulyu pedig tapszeres is volt, de 5 honaposan szerintem kicsit sok a 9 kg viszont egy babat nem szabad dietaztatni. Viszont a cukros dolgokat tudod kerulni :)
2021. febr. 6. 12:22
 22/31 anonim ***** válasza:
21%
A diéta még mindig nem fogyókúrát jelent, hanem étrendet. Éppen ezért "diétázhat" egy csecsemő is. Pl: az allergiák miatti diéta is diéta. Ha jelen pillanatban túltáplált, akkor oda is kell figyelni.
2021. febr. 6. 12:58
 23/31 anonim ***** válasza:
47%
Ez egy átlagos 1 éves súlya.
2021. febr. 6. 13:19
 24/31 anonim ***** válasza:
54%

7-es vagyok

Aki azt írja hogy nagyon kövér nem gondol arra hogy pl egy majs 4 és fél kiloval született gyereknél pont az lenne a baj ha 5 hónaposan 5-6 kiló lenne mert akkor ugye meg nem gyarapszik eléggé.

Szerintem mindenki nézze a saját gyérekének arányos fejlődését és ne a máséból illetve az átlagból induljon ki.

2021. febr. 6. 14:21
 25/31 anonim ***** válasza:
47%
24, de a kérdező gyereke 3400 gr-al született. Engem nem zavar, hogy 9 kiló, de nyilván valamiért felmerült benne a kérdés.
2021. febr. 6. 14:34
 26/31 anonim ***** válasza:
54%

Én már nem tom melyik válaszoló voltam, az amelyiknek 6 hónaposan volt ekkora a gyerek.Nálunk én voltam aki feszt rosszul volt a gyereke súlyától.Az orvos meg mondta, hogy ennyi idősen ne akarjam diétáztatni a gyereket, meg hogy ekkora súllyal születettnél (4kg) ez a gyarapodás még akkor is normális ha soknak tűnik.Soha nem piszkáltak a súlyával, főleg mert a hossza sem volt átlag(mind a kettő percintilise átlag feletti volt, most is az).1 évesen mondta mikor már mindent evett, hogy na anyuka innentől lehet mutatni neki a helyes táplálkozást.

Nálunk nincs túlsúlyos a családba.Egészségesen táplálkozunk.Az egyetlen ,,desszert" 2.5 éves koráig a natúr joghurt volt saját magunk által beletett gyümölcsel.Azóta kap azért csokit is hébe,hóba, heti egyszer, mert nem mehet úgy oviba, hogy azt se tudja az mi.(és nyugodtan lehet ezért lepontozni, de nem akarom hogy szegényt idiótának nézzék) és még úgy sem nádszál karcsú, hogy oda van figyelve a táplálkozására és hogy feszt megy mint a gép..Na most ha ennél jobban ,,diétáztatnám" akkor konkrétan fogyóztatnám.100 cm 16kg van pici poci, bár szerintem már beleillik nagy vonalakban a korosztályába.Ez alkat kérdése is, bár nyilván van ahol az is közre játszik, hogy nem jó a táplálkozás.

2021. febr. 6. 16:30
 27/31 A kérdező kommentje:

Azért tettem fel a kérdést, mert én is egy picit soknak vélem amit a mérleg mutat DE nem látom kövérnek/nagyon ducinak a babám.

Csak kíváncsi voltam néhány véleményre.

Egyébként tényleg nem húrkás az egész baba, csak a combja in van 1-1 de máshol nincs.

Lehet hülyeség amit most írni fogok, de én arra is tippelek, hogy erős lehet a csontozata.

A diétát meg nem értem hogyan? Anyatejen meg tápszeren kívül semmit nem kap. A hozzátáplálás meg most kezdtük, de még csak kóstolgat, mennyiséget nem eszik.

2021. febr. 6. 21:18
 28/31 anonim ***** válasza:

"A diétát meg nem értem hogyan?"

Mondjuk úgy, hogy ilyen gyarapodási ütem mellett kérdéses, hogy nem kapott-e kezdettől túl sok tápszert (pótlásként).

2021. febr. 6. 22:00
 29/31 A kérdező kommentje:

Igazából fokozatosan kapta a pótlást, ahogy apadta a tejem. Mértem is a tejemet igaz most egy hónapja nem mérem. Igyekeztem odafigyelni. Most is ahogy írtam nem is eszi meg az "ajánlott" mennyiséget még anyatej nélkül sem.

De nem akartam ebből vitát indítani. Igyekszem mégjobban odafigyelni. De nyilván éheztetni nem fogom, ha kér enni adok.

2021. febr. 6. 22:09
 30/31 anonim ***** válasza:
Miert kell mindenkit lepontozni? Nem irtam semmi sertot🤷🏻‍♀️ 21-es voltam
2021. febr. 7. 09:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!