Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek egy 5 hós baba 70...

Szerintetek egy 5 hós baba 70 cm és 9kg méreteivel "túlsúlyosnak" számít?

Figyelt kérdés

Lányom vegyesen kap anyatejes és tápszert. Mondjuk már nagyrészt tápszert. Most kezdtük el a kóstoltatást.

A kérdést azért tettem fel, mert olvasgattam, hogy egy átlagosan 8-10 hósan érik el a babák ezt a súlyt, jobban mondja a 10 kg-ot.

A doki nem mondott semmit, csak annyit hogy jó husiban van. Igazából még csak most kezdett el forgolódni ennek következtében.

Kinek volt még ilyen nagy babája ennyi idősen? Ahogy egyre aktívabban mozgott, ez a súlygyarapodás lelassúlt?

2021. febr. 5. 12:35
1 2 3 4
 11/31 Derjaderja ***** válasza:
64%

A lányom 4,5 kg-mal született, 6 hónaposan duplázott 9kg-ra. A következő 6 hónapban 1 kg-ot hízott, pedig jól evett és szopizott is. Így egyévesen 10kg lett, ami abszolút átlag.

A masodik terhessegnél diétáztam diab miatt. 3,5kg-mal született a kisfiam. Most 2 hónapos és mindjárt 6 kiló. Ő szerintem 3 hónaposan fog duplázni, pont annyi lesz, mint a lányom annyi idősen.

Szóval ennek szerintem genetikai meghatározottsága is van, hogy melyik hónapokra hogy oszlik el a gyarapodás.

Nálatok egyedül a tápszer miatt gondolkoznék. Elvileg anyatejjel nem lehet túletetni (ebben én nem vagyok amúgy biztos, de mindegy), tápszerrel igen.

Szakemberrel pl szoptatási tanácsadóval beszéld meg esetleg, indokolt-e a tápi és hog legyen a hozzátáplálás.

De amúgy valószínűleg semmi baj a babával. A csoportban ahol a kisfiammal egy hónapban született babák anyukái vannak, pont most volt ez téma, és egymas után pakolták fel a kis michelin-babák képeit.

2021. febr. 5. 14:15
 12/31 anonim ***** válasza:
31%

Sztem egy kicsit igen

Anyatejes babak jo nagyok altalaban

2021. febr. 5. 14:24
 13/31 anonim ***** válasza:
28%
Fiam kiskönyvét megnéztem most, 7 hósan volt 71cm és 9kg... és nekúnk a védőnő folyamat a diétát magyarázta... szóval szerintem sok...
2021. febr. 5. 15:17
 14/31 anonim ***** válasza:
60%

3. vagyok. Megkérdezhetem Kérdező, hogy hányszor és mennyit eszik a babád?

Off: Vicces, hogy mindenki le van pontozva. Mi a jó válasz?

2021. febr. 5. 15:23
 15/31 anonim ***** válasza:
45%
10-es az durva. 2 évesen 20 kg. Az én 7 évesem 22 kg.
2021. febr. 5. 15:46
 16/31 anonim ***** válasza:
41%
Kilenc hónapos most a lányom. 68 cm és 7,5 kg, és így is elég dundi.
2021. febr. 5. 16:06
 17/31 anonim ***** válasza:
14%
Nagyon kövér lehet.
2021. febr. 5. 16:15
 18/31 A kérdező kommentje:

Nálam mindenkinek a zölt pipa megy! Nem tudom ki kit pontozott le.

Egyébként 3400g a Születési súlya. Magához mérten nagy baba de nincsenek akkora nagy hurkái, cicije sincs😅

Nekem sajnos már nem sok tejem van és ezért ka tápszert. De azt is kevesebbet mint ami a dobozon fel van tüntetve 90-150 ml között eszik mikor hogy. 150 ml amikor abszolűt nem kap cicit, szóval nem tömöm tele. Amennyit elfogadó, ha nem kell neki nem is eszi.

A genetikával kapcsolatban még annyit, hogy a családban egyáltalán nincs túlsúlyos, viszont magas rokonok annál több, apuka sem egy alacsony, én sem vagyok olyan alacsony.

Köszönöm szépen hogy ennyien válaszoltatok!

2021. febr. 5. 17:23
 19/31 A kérdező kommentje:
Ja azt kihagytam, hogy napi 5ször eszik, az éjszakát átalusza már 2,5 hós korától.
2021. febr. 5. 17:34
 20/31 Derjaderja ***** válasza:
16%
70 cm is elég sok. Vsz magas lesz. Ne aggódj.
2021. febr. 5. 17:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!