Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit kell foglalkozni egy...

Mennyit kell foglalkozni egy kisbabával?

Figyelt kérdés
Három és fél hós babám nagyon önálló, hosszú ideig el tud játszani egyedül akár a kiságyában, akár a játszószőnyegén. Közben én csinálom a dolgomat, de néha lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem foglalkozom vele többet. Próbáljak vele többet játszani, vagy hagyjam, hogy játsszon egyedül és mikor már unatkozik és szól, akkor menjek oda hozzá? Most is itt fekszik mellettem a játszószőnyegén, tök jól elvan, de ha odanézek, mindig felderül az arca.
2008. dec. 2. 12:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én picim 4 hónapos, ő is eljátszik szépen. Én ezt úgy csinálom, hogy igyekszem délelőtt mindent elvégezni, amíg ő eljátszik magában, vagy kiviszem a konyhába a pihenőszékében és amíg főzök, addig is beszélgetünk, énekelek neki, stb. A délutáni alvás után viszont levegőzés, gyakran hordozókendőben, hogy hozzám bújhasson, aztán pedig itthon játék, hempergés, mese, versikék fürdésig. Hacsak tehetem, a nagy kádban fürdünk együtt, így ilyenkor is játszunk.

Azt vettem észre, hogy a lányom már teljesen megszokta ezt a napirendet, délelőtt nem is igényli, hogy vele foglalkozzak, bár ő is azonnal hatalmasat mosolyog, ha meglát. Viszont tudja, hogy a délután egy jó része és az este az övé, már várja mindig.:-)

2008. dec. 2. 12:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Semmi esetre se piszkáld, csak csináld a dolgod! Az a legjobb, ha egyedül tud játszani. Nem mindig lesz ez így. Az én lányom is ugyanígy elvolt ilyen idősen, 5,5 hónaposan már több figyelmet igényel.
2008. dec. 2. 12:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia! A nagyobbik lányom volt ilyen mint a te babád. Nagyon jól elvolt magával.Nem is lehetett tudni, hogy baba van a házban. Egy hangja nem volt egész nap. Én úgy csináltam, hogy miután elvégztem a dolgomat (mindig tudta,hogy ott vagyok a közelben,) akkor csak az Ővé voltam. Vidám, nyílt kiskamasz lett belőle.:)Szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, a babád jelzi, ha szüksége van rád!

A pici lányom (7 hónapos) már nem ilyen. A nap 24 órájában igényli a társaságot, imád emberek között lenni, mindig kell hozzá beszélni, mindig tudnia kell, hol vagyok. Ő mindig ott van velem bármit csinálok. pihenőszékben, járókában, mindig odaviszem, ahol épp dolgom van.Nem sír, nem hisztizik, de igényli, hogy lásson.:)

Igyekszem a lehető legtöbb időt velük tölteni, minden percet kihasználni, hisz olyan hamar felnőnek.

Boldog babázást,minden jót nektek:)

2008. dec. 2. 13:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt!! Nekik minden nagyon izgalmas a világból, nem kell folyamatosan foglalkoztatni :)

Én fiam egészen 8-10 hónapos koráig kitűnően eljátszott egyedül, annyi felfedezni való volt neki a világban pláne mikor már kúszott mászott. Még zavartuk is, ha mondókázni, meg játszani akartunk volna vele.

Mostmár nem olyan izgi neki a lakás, kevesebbet is alszik napközben, egyfolytában azt igényli VALAKI foglalkoztassa.

(most is a párom harapdálja az ágyon miközben ő menekül sikítva :)))

Szóval ez alkat kérdése is, de szerintem örülj, hogy nem neked kell később megtanítani egyedül is ellenni, játszani

2008. dec. 2. 13:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is szépen játszott ilye idős korában. Aztn a fene tudja miért, ha eltűnök a szobából, bármit csinált addig, eldobja, és 4kézláb menekül utánam :-))) Kicsit örülök is neki. Lassan 1 éves lesz. Egyébként nem baj, ha tud egyedül is játszani, van aki így születik, van aki nem...
2008. dec. 2. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!