Mennyit kell foglalkozni egy kisbabával?
Az én picim 4 hónapos, ő is eljátszik szépen. Én ezt úgy csinálom, hogy igyekszem délelőtt mindent elvégezni, amíg ő eljátszik magában, vagy kiviszem a konyhába a pihenőszékében és amíg főzök, addig is beszélgetünk, énekelek neki, stb. A délutáni alvás után viszont levegőzés, gyakran hordozókendőben, hogy hozzám bújhasson, aztán pedig itthon játék, hempergés, mese, versikék fürdésig. Hacsak tehetem, a nagy kádban fürdünk együtt, így ilyenkor is játszunk.
Azt vettem észre, hogy a lányom már teljesen megszokta ezt a napirendet, délelőtt nem is igényli, hogy vele foglalkozzak, bár ő is azonnal hatalmasat mosolyog, ha meglát. Viszont tudja, hogy a délután egy jó része és az este az övé, már várja mindig.:-)
Szia! A nagyobbik lányom volt ilyen mint a te babád. Nagyon jól elvolt magával.Nem is lehetett tudni, hogy baba van a házban. Egy hangja nem volt egész nap. Én úgy csináltam, hogy miután elvégztem a dolgomat (mindig tudta,hogy ott vagyok a közelben,) akkor csak az Ővé voltam. Vidám, nyílt kiskamasz lett belőle.:)Szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, a babád jelzi, ha szüksége van rád!
A pici lányom (7 hónapos) már nem ilyen. A nap 24 órájában igényli a társaságot, imád emberek között lenni, mindig kell hozzá beszélni, mindig tudnia kell, hol vagyok. Ő mindig ott van velem bármit csinálok. pihenőszékben, járókában, mindig odaviszem, ahol épp dolgom van.Nem sír, nem hisztizik, de igényli, hogy lásson.:)
Igyekszem a lehető legtöbb időt velük tölteni, minden percet kihasználni, hisz olyan hamar felnőnek.
Boldog babázást,minden jót nektek:)
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt!! Nekik minden nagyon izgalmas a világból, nem kell folyamatosan foglalkoztatni :)
Én fiam egészen 8-10 hónapos koráig kitűnően eljátszott egyedül, annyi felfedezni való volt neki a világban pláne mikor már kúszott mászott. Még zavartuk is, ha mondókázni, meg játszani akartunk volna vele.
Mostmár nem olyan izgi neki a lakás, kevesebbet is alszik napközben, egyfolytában azt igényli VALAKI foglalkoztassa.
(most is a párom harapdálja az ágyon miközben ő menekül sikítva :)))
Szóval ez alkat kérdése is, de szerintem örülj, hogy nem neked kell később megtanítani egyedül is ellenni, játszani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!