Igaz, hogy már nem kell, hogy 300 napnál nem régebbi legyen a házasságink?
Ma olvastam a Babapatika újságban, hogy állítólag eltörölték azt, hogy 300 napnál nem régebbi házassági a.k kivonat kell a baba születésekor.
Igaz ez? Olyaokn válasza érdekelne főként akik frissen szültek, lehet, h ők már tapasztalták gyakorlatban a változást.
20:22 vagyok
Ez érdekes, úgy látszik az elvileg országos szabály hol alkalmazzák hol nem.
Amint írtam nekem nem 300 hanem 30 napon belüli házassági kellett! A 30 naposba nem fértem bele :DD Ráadásul a baba is elöbb érkezett 3 héttel, szóval még meg sem érkezett a friss de telefonált az anyukám nekik így postafordultával megküldték, anyukám meg behozta a kórházba.
Szia!
Most kedden szültem, pár hete voltam az önkormányzatnál: azt mondták, hogy már nem kell új.
13 éve vagyunk házasok, az első 2 babánál kellett.
Most a kórházban rákérdeztem, a régit kérték, ők egyeztetnek az önkormányzattal.
Szóval: nem kell!
Utolsónak: végre egy extra friss info. Köszi! Még várok ilyen "extrafrissen szült anyuka" választ, hátha csak tényleg most júliustól változott ez meg.
Gratula a babához!! (Neked és a többieknek is persze!)
én 2006-ban szültem és Fehérváron kihangsúlyozták a felkészítőn, hogy nem kérnek frisset. Úgyhogy legjobb ha a kórházban érdeklődsz, ott mi a szokás. Bárha országosan eltörölték.
De ha az sem volt országos, hogy kérték a friss kivonatot, lehet, hogy a törlés sem vonatkozik mindenkire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!