Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igaz, hogy már nem kell, hogy...

Igaz, hogy már nem kell, hogy 300 napnál nem régebbi legyen a házasságink?

Figyelt kérdés

Ma olvastam a Babapatika újságban, hogy állítólag eltörölték azt, hogy 300 napnál nem régebbi házassági a.k kivonat kell a baba születésekor.

Igaz ez? Olyaokn válasza érdekelne főként akik frissen szültek, lehet, h ők már tapasztalták gyakorlatban a változást.

2010. aug. 14. 19:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

20:22 vagyok

Ez érdekes, úgy látszik az elvileg országos szabály hol alkalmazzák hol nem.

Amint írtam nekem nem 300 hanem 30 napon belüli házassági kellett! A 30 naposba nem fértem bele :DD Ráadásul a baba is elöbb érkezett 3 héttel, szóval még meg sem érkezett a friss de telefonált az anyukám nekik így postafordultával megküldték, anyukám meg behozta a kórházba.

2010. aug. 14. 21:35
 12/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Most kedden szültem, pár hete voltam az önkormányzatnál: azt mondták, hogy már nem kell új.

13 éve vagyunk házasok, az első 2 babánál kellett.

Most a kórházban rákérdeztem, a régit kérték, ők egyeztetnek az önkormányzattal.

Szóval: nem kell!

2010. aug. 15. 06:43
 13/20 A kérdező kommentje:

Utolsónak: végre egy extra friss info. Köszi! Még várok ilyen "extrafrissen szült anyuka" választ, hátha csak tényleg most júliustól változott ez meg.

Gratula a babához!! (Neked és a többieknek is persze!)

2010. aug. 15. 08:30
 14/20 anonim ***** válasza:
július 27 -én szültem Bp., 8. ker és kellett.
2010. aug. 23. 20:34
 15/20 anonim ***** válasza:
2009.novemberben szültem Komáromban, és jó volt a régi házassági kivonat. 2009. januárjától van az új törvény, hogy nem kell friss másolatot kérni, legalábbis nekünk ezt mondták.
2010. aug. 23. 21:06
 16/20 anonim ***** válasza:

én 2006-ban szültem és Fehérváron kihangsúlyozták a felkészítőn, hogy nem kérnek frisset. Úgyhogy legjobb ha a kórházban érdeklődsz, ott mi a szokás. Bárha országosan eltörölték.

De ha az sem volt országos, hogy kérték a friss kivonatot, lehet, hogy a törlés sem vonatkozik mindenkire.

2010. aug. 23. 21:33
 17/20 anonim ***** válasza:
2010 márciusban szültem, nem kellett. (xI. kerület) Nem itt házasodtunk és mivel az első gyerekemnél még kérték, mi autómatikusan mentünk az esküvő helyére, hogy kérjünk másolatot. Ott is mondták, hogy ők ki sem adhatják, mert rendelet van rá, hogy az eredetit kell bemutatni. Kár, hogy erről nem mindenhol tudnak.
2010. aug. 23. 23:05
 18/20 anonim ***** válasza:
2005-ben házasodtunk össze, 2009 februárban szültem, nem kellett friss HAK, elég volt az eredeti (szobathelyi Markusovszky kórház).
2010. aug. 23. 23:47
 19/20 anonim ***** válasza:
bocs, szombathelyi, lemaradt egy betű....
2010. aug. 23. 23:48
 20/20 anonim ***** válasza:
2009 decemberében szültem Zalaegerszegen, csak annak kellett a házassági anyakönyvi kivonat, aki nem Zeg-en kötött házasságot.
2010. aug. 24. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!