Még sosem hallottam arról, hogy bárki beleszólna, mikor szülsz. Szülhetsz 15 évvel a házasságkötés után, meg akár úgy is, hogy össze sem vagy házasodva.
2010. aug. 14. 20:05
2/20 A kérdező kommentje:
Elsőnek. Igen, persze szülhetsz bármikor. De eddig úgy volt, hogy ha 300 napnál régebben volt az esküvőtök napja, akkor FRISS házasságit kellett kikérni.
Úgy tudom ez szűnt most meg, de nem tudom működik-e már a gyakorlatban is????
2010. aug. 14. 20:12
3/20 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy már 2009. január 1-től nem kell újat kikérni.
Azért gondolom, mert én 2008. decemberében szültem és azt mondta a kórházi ügyintéző, hogy ha januárban szültem volna, akkor már nem kellett volna a férjemnek külön szaladgálni az új házassági a.könyvi kivonatért :-)
2010. aug. 14. 20:16
4/20 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne, viszont az első gyermekem 2009 májusában szültem és kellett a friss 30 napon belüli házassági akk.
2010. aug. 14. 20:22
5/20 A kérdező kommentje:
az elsőt én is 2009-ben szültem, de akkor még friss volt alapból a kivonatunk, ezért nem vagyok képben.
2010. aug. 14. 20:26
6/20 anonim válasza:
Hát én erről nem tudok és a házasságkötő teremben sem tudtak róla. Egy hete kértem ki a házasság levelet (természetesen ingyenes) mert a születendő gyermekem miatt kell. Úgyhogy szerintem inkább kérd ki nehogy probléma legyen belőle. Nem kell hozzá semmi és azonnal megkapod.
2010. aug. 14. 20:28
7/20 anonim válasza:
én az Uzsokiban szültem áprilisban és kellett a 300 napnál nem régebbi kivonat
2010. aug. 14. 20:41
8/20 anonim válasza:
2009 decemberben szültem és kellett az uj a.k. kivonat!
2010. aug. 14. 20:54
9/20 anonim válasza:
2009.-ben szültem,12 év házasság után,és nem kellett új.Sőt,az eredetinek is csak fénymásolatát vittem-
2010. aug. 14. 21:19
10/20 anonim válasza:
Áprilisban szültem Sopronban, nálunk elvileg kell, de csak azoknak, akik nem Sopronban kötöttek házasságot, és 300 napnál régebben. Mi Pesten házasodtunk 6 éve, tehát ránk pont vonatkozna ez a dolog, mégsem kérte a kutya sem az új házassági kivonatot. A papírjaim között ott volt az eredeti házassági anyakönyvi kivonat, csak azt kérték (az új meg a páromnál maradt, de egy szóval sem hozta fel senki témaként). Szóval, szerintem kórháza is válogatja a gyakorlatban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!