Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam egész nap nem alszik,...

Kisfiam egész nap nem alszik, de nagyon fáradt, és nyüglődik. Látom rajta, hogy aludna, csak nem tud, túlpörög. Hogyan tudok segíteni neki?

Figyelt kérdés
9 hetes még csak, éjjel alszik, de reggel 8-este 8-ig,szinte semmit nem alszik.Ma pl.kettőször 10 percet aludt!Egypár napja csinálja ezt.Sem besötített szobában, sem az ölemben sem a járókában, semmilyen módszer nem jött be eddig.Nektek ha volt ilyen, mi vált be?
2010. aug. 14. 19:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Látom, nem kaptál még választ, és szerintem azért, mert erre senki sem tud okosat mondani. :( Az enyém is csinál néha ilyet, rettentő fárasztó, "cserébe" éjjel általában jobban alszik.. Ha még sokáig csinálja, szerintem megkérdezheted a védőnőt, mitől lehet, de pár ilyen nap minden baba életében előfordul. :)
2010. aug. 14. 21:15
 2/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt ilyen probléma, mégpedig akkor, mikor azok a nagy melegek voltak. Én paskoltam a fenekét vagy 20 percig, nála az mindig beválik. :-)
2010. aug. 14. 21:28
 3/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt 2 ilyen nap, amikor ilyen pici volt, mi elmentünk autóval egyet...tudom, nem a legbölcsebb megoldás, de tényleg már nem tudtunk mit kitalálni. Nálunk akkor a babakocsiban is üvöltött. Másodszorra pedig az autósülésében ringattuk el (kb. 1 perc alatt már aludt is), utána gyorsan áttettem a kiságyába, hogy vizszintesen legyen. Szóval, nálunk a babahordozó vált be...:) Aztán azóta nem volt ilyen, most 4 hónapos, tök jól alszik napközben is. A Te picurodnak is most "olyanja" van..
2010. aug. 14. 21:28
 4/11 anonim ***** válasza:
nálunk is jellemző néha ha rájön...ilyenkor a kanapén félig ülő, félig fekvő helyzetben a cicim közé teszem a kis fejét, és vagy ütemesen paskolom a popóját, v fel le mozgatom úgynúgy a popójánál fogva, egy idő után "beájul". ha mázlim van akkor le tudok vele feküdni így, h rajtam marad, mert úgy kényelmesebb. de sajna enyit tudok én is tenni ilyenkor :( de ez be szokott válni :)
2010. aug. 14. 21:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia, nekem is ilyen születésétől kezdve a kislányom, most 11 hós. Én maradtam a babakocsinál (kb. 6 hónapos koráig), minden délután 1 óra séta, amit végigaludt. Egyébként max. 20 perceket alszik még most is.

+ amit nem gondoltam volna, én sok táblás csokit ettem, amiben több a koffein, mint a kávéban ! az anyatejen keresztül iszonyúan felpörgette, és nem tudott aludni. Úgyhogy erről leszoktam.

2010. aug. 14. 22:18
 6/11 anonim ***** válasza:
Próbáld meg, hogy babakocsiban kiviszed sétálni, elfogja nyomni az álom tuti.
2010. aug. 17. 21:55
 7/11 anonim ***** válasza:
Az az igazság, hogy a mi túlpörgésünktől nem alszanak. A gyerekek lassítanak. Azért merem írni, mert nekem sajnos 2 és fél év alatt sem sikerült.
2010. aug. 18. 07:37
 8/11 anonim ***** válasza:

Nálunk a hordozókendő vált be. Kislányom is kb. ilyen idős korában nagyon nehezen tudott aludni, általában délután , ilyenkor beleraktam a hordozókendőbe ,abban gyorsan elaludt, ott hagytam aludni egy kicsit aztán kivettem és leraktam a kiságyába és ott még aludt sokszor akár 1 órát is. Próbáljátok ki.

Nem fáj a hasa lehet amiatt is nyugtalan.

2010. aug. 18. 09:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk ennyi idősen amikor fáradt gyorsan hasra fordítottam.Igy nagyon jókat aludt.Én látom mikor kezd fáradni, ha már másodjára ásít, vagy elfordítja a fejét a játékoktól(Suttogó c. könyvbe olvastam) akkor tudom hogy álmos, egyből hasra teszem és durmol is.Mostmár van egy fajta nyekergő hang amit kiad, és akkor is fordítom. Esetleg próbáld meg.
2010. aug. 18. 10:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy most többször kéne etetned, sűrübben egy picit. Lehet nem lekik most jól a szokásos adagjával és aludni sem tud egy jó nagyot. Ez csak egy ötlet, hátha. Nekem most pont ez volt. A szokásos adagját kb20-30ml-vel emelte magának és jókat alszik azóta.
2010. aug. 18. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!