Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztaltabb anyukák mit tegyek?

Tapasztaltabb anyukák mit tegyek?

Figyelt kérdés
kislányomnak/6 hónapos/csütörtök este 38.1 volt a testhőmérséklete,adtam neki kúpot,reggelre 37.3 lett de el kellett mennünk itthonról a biztonság kedvéért adtam neki még egy kúpot,délelőtt mértem neki,37.1 körül volt,az ha jól tudom még nem baj,aztán nem nagyon vettem észre hogy meleg lenne,nem mértem neki,de ma reggelre megint 37.5,aztán 37.6,most legutóbb 37.8.először a fogára gyanakodtam mert eléggé piszkálja a nyelvével az ínyét,de most már kezdek másra gyanakodni mert látom a kis szemein hogy valami nincs rendben.ez a hőemelkedéstől lehet vagy attól hogy beteg.nem tudom mit csináljak elvigyem-e az ügyeletre vagy várhatok hétfőig.mit csináljak?ja enni eszik rendesen,tápszeres.
2010. aug. 14. 14:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha 37.8 fok a hője és más tünete nincs, akkor az ügyeleten sem tudnak mást mondani, csak hogy max. hűtőfürdőztesd. Ha 38.0 fölé megy, akkor jöhet a lázcsillapító, ha pedig még magasabbra és SEMMIVEL nem tudod levinni, akkor hívd fel az ügyeletet vagy vidd be.
2010. aug. 14. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Hol mérted, milyen lázmérővel?

Ha popsiban, akkor ez a levont hő, vagy amit mutatott a lázmérő?

38fokig nem kell lázcsillapító. De sok doki azt mondja, hogy 38,5ig nem kell. Hagy dolgozzon az immunrendszere!

Ha eszik rendesen, az jó! És az ivással hogy áll? Mert a folyadék fontos! Nekem 2 fiam tápszeren nőtt fel, és ha betegek voltak, akkor pluszban itattam őket.

Figyelgesd, mérd a hőjét. Ha 38-38,5 közé emelkedik, nem árt az ügyelet.

Sajnos most terjeng elég sokhelyen ilyen lázas vírus, más tünet nélkül.

2010. aug. 14. 14:50
 3/8 anonim ***** válasza:
szerintem ha tudod azonnal vidd el az ügyeletre. mert mi nem igazán tudjuk ez ilyen melegben meg ilyen változékony időbe bármi lehet.de ha látod rajta hogy eleven és eszik rendesen akkor tényleg lehet hogy csak a foga.de én elvinném.
2010. aug. 14. 14:52
 4/8 anonim ***** válasza:

ha más tünete nincs akkor előfordulhat, hogy a háromnapos lázat kapta el vagy más hasonló vírust. Mikor nekünk először volt elvittem orvoshoz, azt mondta a lázát csillapítsam és kész. A háromnaposnál a láz elmúltával pöttyös lesz a gyerek ami nemviszket, elmúlik magától az is. Most megint lázas volt, más tünete nem volt, neem is vittem sehová, kivártam a három napot. Elmúlt nyomtalanul.

A lázat csillapítani kell, a hőemelkedéssel nem csináltam semmit.Az én lányom szemein is látszott a láz, meg picit nyűgösebb volt, de ennyi. Ha lázas akkor itasd alaposan.

Ha más baja nincs és csak 38 fok körül van a láza akkor szerintem a hétfőt kivárhatod. Ha rosszabbodna akármikor elviheted az ügyeletre.

2010. aug. 14. 14:53
 5/8 A kérdező kommentje:
digitális hőmérővel mértem végbélbe és ebből már levontam a fél fokot.azért vagyok én is tanácstalan mert más panasz nem igen van,kicsit nyügibb,de szerintem ez a hőemelkedéstől van,mert beszélget is,ahogy szokott.ha a foga miatt van ez,akkor a hőemelkedés meddig tart?bár hétfőn mindenképp megyünk orvoshoz tápszerért,csak első babám és eddig nem volt ilyen,kicsit félek/féltem
2010. aug. 14. 14:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi nem vagyumk orvosok.Ebbol meg barmi lehet.Ne menj ugy az ejszakanak hogy nem latta orvos.Te is megnyugszol,ha elviszed az ugyeletre.

3 gyerekes,pocakos.

2010. aug. 14. 14:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Az orvos megnezi a torkat, meghallgatja a tudejet,tehat kivizsgalja.Es ebbol meg tudja allapitani mi a gond.
2010. aug. 14. 14:58
 8/8 anonim ***** válasza:
3 napos biztos nem, mert arra a magas láz jellemző, nem a hőemelkedés
2010. aug. 14. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!