Miért csak egy gyereked van (és marad is csak egy)? Hány évesen szülted?

Köszi a válaszokat! Sokkal egyet értek.
27 évesen szültem, két hét és 28 leszek. A ma éjszaka és reggel mégjobban megerősített abban, hogy nem lesz több. 11 hónapos létére 3 órát hagyott aludni... Most beraktam a kiságyba a játékaival, hogy lenyugodjak egy kávé mellett...
Amúgy hasonló okaim vannak:
- egyre van (általában) türelmem
- nem akarom még egyszer végigcsinálni a kisbabakort, mert bár nem volt hasfájós, engem a nemalvás kikészít. Ezt még egy gyerek mellett biztos hogy nem tudnám végigcsinálni
- nagyon szeretem a lányom, de alig várom, hogy kicsit nagyobb legyen 🤦♀️
- sose gondoltam volna, hogy hiányozni fog a munkahelyem, de hiányzik :D
- elkezdtem edzeni, mint szülés előtt, és még egyszer nem akarom abbahagyni
Stb stb :D
Meg úgy általánosságban, nem akarom mégjobban megnehezíteni az életemet direkt. Így is elég nehéz.

Nyolc éves volt a fiam, amikor jött a tesó.
Hát azért nem vállaltunk még gyereket a nagy után sokáig mert albérletben laktunk, autót lízingeltünk és sajnos így nem fért bele. Az első gyereket nem terveztük. Most 2 éve saját házunk van, az autót is kifizettük így már jöhetett a baba. Először megalapoztuk az anyagi háttért. Rossz volt annak idején az elsővel hirtelen elköltözni a szülőktől. Kicsit gyűjtöttünk is és így már nyugodtabbak vagyunk.

17!
"Miért csak egy gyereked van (és marad is csak egy)?

27 évesen szültem.
Most 1,5 éves.
Jelenlegi álláspont szerint nemlesz testvére..
Okok:
- nem tartom magam klasszikus anyatipusnak, nem szeretnénk itthon maradni éveket, Magyarországon pedig nagyon nehéz több gyerekkel munkát találni
- lányunk nagyon "jó" baba, jó alvó, nyugodt habitusú és most nagyon jó így hármasban
- szükségem van elég alvásra és szabadidőre - 2 pici mellett ez nem menne
Mi mindig is max 2 gyereket terveztünk, így férjemmel egyet is ertunk a témában.

Kérdező, 32 évesen szültem (2 év "próbálkozás" után fogant csak meg), most 5 hónapos a kislányom. Előtte is éreztem, hogy nekem csak egy gyerek való, de most már tudom is.
- Anyagilag én egyért tudok felelősséget vállalni. Kettőnél már vissza kellene vennünk abból, amit megszoktunk, és ezt nem szeretném.
- Nem viselem el, ha nincs időm saját magamra, és a hobbijaimra.
- Már 6 hónapja otthon vagyok, de most is hiányzik a munkahelyem. Nem tudnék 2 évnél hosszabb ideig itthon ülni.
- Az első 3 hónap alig alvása a baba mellett kikészített. Sokszor remegtem, bőgtem a kialvatlanságtól. Ezt soha többet az életben nem akarom újra átélni, úgy érzem, ki sem bírnám. Sokszor volt, hogy napi 4 óránál nem tudtam többet aludni, azt is 3 részletben. El lehet képzelni.
- A szülés könnyű és viszonylag fájdalommentes volt. Azt bármikor vállalnám újra. De a szoptatás horror volt. Azt a kínlódást, az alvásmegvonással tetézve, soha többet nem akarom újra élni. Kínzásnak éltem meg, szó szerint. Életemben nem voltam még olyan fáradt, és testileg-lelkileg kimerült. Azóta 5 hós, és sok minden, sokkal jobb lett, de azt az első 3 hónapot, soha többet még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!