Jajj, mit csináljak a hisztis fiammal?! Már veszélyes önmagára nézve is!
15 hónapos kisfiam mostanában rettenetesen hisztis. Amikor nem kap meg valamit vagy rászólok, rögtön hisztizni kezd, sír. Eddig tudtuk kezelni nem figyeltünk rá vagy "megbeszéltük" vele.
De mostanában ilyenkor azonnal földre veti magát, hanyatt vágja magát!!! Akárhol is van!! Így ilyenkor komolyan beüti néha a fejét a bútorokba, falakba! :) :S Nem tudom mit csináljak, nem okul belőle! Félek hogy komolyan megsérül! :(
Kérlek segítsetek!!!
Barátnőm a következőt teszi:
Először rászól, határozottan, mélyebb hangon, hogy hagyja abba.
Ha még mindig cirkuszol, akkor úgy csinál, mintha észre se venné a hisztit.
A gyerek hamar megunja.
26/N
Van járókátok?
Végülis a kiságy is jó, nem kell feltétlenül járókának lennie.
Ha dilis, megfogod, beleteszed, ott hagyod.
Pár perc múlva abbahagyja a bömbölést, csak hüppög, bemész, megkérdezed, hogy lenyugodott-e, ha folytatja, kijössz.
Ha már nem bömböl, ha megkérdezed, lenyugodott-e, akkor kiveszed, megszeretgeted, és megmondod neki, hogy ezt a viselkedést te nem tűröd.
Pár nap alatt leszokik a diliről...
Aztán pár hét múlva újra rápróbálkozik, akkor ugyanez a módszer, és újra "helyre" jön.
Nálunk csak ez vált be.
Próbáltam már magyarázni, elterelni a figyelmét, fenékre csapni, vízzel leönteni, de semmi más nem használt.
Első kommentelő vagyok.
A fenékreverést direkt nem javasoltam, mert sokak szerint nem érek el vele semmit, ha ráütök,
de ha elfogy egy anya türelme, előbb-utóbb úgyis pofánveri a gyereket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!