Miért van oda mindenki a babákért?
Sziasztok. Egy ideje ez a kérdés van a fejemben. Miért fordít mindenki ekkora érdeklődést irántuk?
Azt természetesen megértem, hogy a szülők mindennél nagyobb figyelmet fordítanak rájuk, nem is kell megmagyarázni miért. De vegyük például azt az esetet,amikor az utcán kocsiztatod a gyerekedet, és minden járókelő elolvad a babakocsi tartalmának láttán úgy, hogy nem is ismerik. Gondolom a legtöbben erre azt a választ adnák,és valszeg adják is majd hogy cuki,de engem ennek a témának egy más szemszögből való megközelítése érdekelne.
A másik dolgot lehet,sőt biztos hogy nem másban, hanem magamban kellene keresnem.
Lehet hogy azért mert fiú vagyok,lehet mert "más", az őirántuk való érdeklődésem közel a nullát üti. A családomban mindenki olyan jól elvan a babával, nekem meg még hozzá szólni sincsen kedvem.
Kérem a negatív,kritikus hozzászólásokat mellőzzük.
Aki normális hozzászólást ad,annak nagyon köszönöm!
Én sem látok minden babát aranyosnak, soha nem éreztem még késztetést idegenek babakocsijába hajolgatni, hogy megnézzem a gyereket. Nem különösebben érdekelnek a babák, hiába kéne no létemre belém kódolva lennie. Nyilván amikor valami veszélyeset csinálni látok egy gyereket, akkor bekapcsol a vészvillogó, de ennyi. Nekem az az elméletem, hogy azok akik kifejezetten babakocsiba hajolósak/ gügyögősek azoknak már mind volt gyereke és a nosztalgia jó érzéssel tölti el őket, emlékezteti őket a saját gyerekükre amikor pici volt stb.
Nekem még nincs gyerekem, szóval lehet később majd megváltozik nálam is a dolog. De én is kíváncsi lennék mi okozza az ilyen jellegű különbségeket. Esetleg neveltetés/tanult viselkedés lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!