Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van oda mindenki a...

Miért van oda mindenki a babákért?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Egy ideje ez a kérdés van a fejemben. Miért fordít mindenki ekkora érdeklődést irántuk?

Azt természetesen megértem, hogy a szülők mindennél nagyobb figyelmet fordítanak rájuk, nem is kell megmagyarázni miért. De vegyük például azt az esetet,amikor az utcán kocsiztatod a gyerekedet, és minden járókelő elolvad a babakocsi tartalmának láttán úgy, hogy nem is ismerik. Gondolom a legtöbben erre azt a választ adnák,és valszeg adják is majd hogy cuki,de engem ennek a témának egy más szemszögből való megközelítése érdekelne.

A másik dolgot lehet,sőt biztos hogy nem másban, hanem magamban kellene keresnem.

Lehet hogy azért mert fiú vagyok,lehet mert "más", az őirántuk való érdeklődésem közel a nullát üti. A családomban mindenki olyan jól elvan a babával, nekem meg még hozzá szólni sincsen kedvem.

Kérem a negatív,kritikus hozzászólásokat mellőzzük.

Aki normális hozzászólást ad,annak nagyon köszönöm!

2020. dec. 31. 16:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%
Hát kedves 10 pedig pont azért tartja az ember cukinak a macskát, mert hasonlóak az arca arányai mint egy csecsemőnek.
2020. dec. 31. 18:22
 12/18 anonim ***** válasza:
19%
Ne bántsd meg a macskákat....
2020. dec. 31. 18:37
 13/18 anonim ***** válasza:
82%
Őő... Kérdés! Akik nem szeretik a gyerekeket, mi viszi arra őket, hogy ideböfögjenek valamit? Mit keresnek a gyerekvállalás kategóriában?
2020. dec. 31. 20:20
 14/18 anonim ***** válasza:
97%
Sosem voltam babázós, nem is dajkáltam, nem foglalkoztam velük. Aztán lett nekem is. Az enyémet imádom, annyira cuki :) de másé nem érdekel most sem.
2020. dec. 31. 21:16
 15/18 anonim ***** válasza:
76%
Így van, genetikai program, hogy a nagy fejű, nagy szemű, rövid végtagú, sipákolós-gagyogós hangú jószágokra (baba face, baby talk) oda kell figyelni és gondoskodni róluk. Oké, hogy sokan nem hajolnak be egy idegen babakocsiba, de ezek az emberek sem mennének el egy bokor alatt fekvő kisbaba vagy kutyakölyök mellett (mert az állatokra sokszor ugyanúgy jellemző a baby face, ezért tartjuk őket cukinak), egy fekvő felnőtt vagy nagytestű kutya mellett viszont simán
2021. jan. 1. 01:49
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én sem látok minden babát aranyosnak, soha nem éreztem még késztetést idegenek babakocsijába hajolgatni, hogy megnézzem a gyereket. Nem különösebben érdekelnek a babák, hiába kéne no létemre belém kódolva lennie. Nyilván amikor valami veszélyeset csinálni látok egy gyereket, akkor bekapcsol a vészvillogó, de ennyi. Nekem az az elméletem, hogy azok akik kifejezetten babakocsiba hajolósak/ gügyögősek azoknak már mind volt gyereke és a nosztalgia jó érzéssel tölti el őket, emlékezteti őket a saját gyerekükre amikor pici volt stb.

Nekem még nincs gyerekem, szóval lehet később majd megváltozik nálam is a dolog. De én is kíváncsi lennék mi okozza az ilyen jellegű különbségeket. Esetleg neveltetés/tanult viselkedés lenne?

2021. jan. 1. 13:21
 17/18 anonim ***** válasza:
18%
Nekem semmi vészvillogó nem kapcsol be. Oldja meg az anyja ha veszélybe kerül, engem nem érdekel.
2021. jan. 1. 16:18
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Genetikai ösztön. Pl a kiskutyákat is aranyosnak látjuk. De mindig vannak kivételek pl van aki rühelli a kutyákat. Babákkal is ez van, van akinél nincs ilyen ösztön, pl én sem szeretem őket pedig nő vagyok.
2021. jan. 1. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!