Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor és pontosan hogyan...

Mikor és pontosan hogyan kezdett beszélni a fiú gyereketek?

Figyelt kérdés

Fiú babank 13 hónapos korában 3 napig mondogatta, h apuka-apuka-apuka. Egyértelmű volt, h tudja h mit jelent. Ugyanekkor utanozta még a cica-kutyát (kika-kuka), ezt is 3 napig. Azóta nem mond semmit, csak a szokásos baba-mama-papa-pápá és hasonlókat, de szerintem ezeket a szavakat hosszan nem azért mondják a babák, mert értik őket, jóval a megértésük előtt gagyogjak őket. Mintha a beszédtanulas egyáltalán nem érdekelné a mi babankat. Érteni sok mindent megért, összetett dolgokat is, pl vidd a hűtőmágnest a hutore v hozd ide anya telefonját. Ja engem úgy tűnik, h mama-memének hív.

Szerintetek le van maradva?

Másban dolgokban jól fejlődött.

2020. dec. 28. 18:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem derül ki mennyi idős. Szerintem 2 éves korig nem baj ha nem mond semmit, bizonyos szavak elhagyása nálunk is megvolt, nem lett belőle baj.
2020. dec. 28. 22:16
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

15 hónapos + 10 napos most.

Mások tapasztalatai?

2020. dec. 29. 05:40
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisebb fiam 16 hónapos és még semmi szót nem mond, csak mutogat. Nem aggódom miatta egyáltalán.
2020. dec. 29. 07:26
 14/15 anonim válasza:
100%

Nalunk 1 es 2 eves kora kozott nem volt fejlodes, beszeltem is logopedussal. 5 szót tudott, mondott es nyögött mutogatva. Vegul a bolcsi kezdetekor beindult 2.5 evesen mar tobbet beszelt abszolut.

Jelenleg 5 eves es sok hangot hibasan ejt, logopedushoz jarunk es gyakorolni kell vele itthon is.

Fiuk elvileg lassabban kezdik, a logopedus turelemre intett engem anno, 2.5 eves korig nem gond ha nem beszel. (En a fejlodest hianyoltam igazabol).

3 fontos dolog van: érett idegrendszer, jó hallás, beszélő környezet.

15 hósan abszolut nincs lemaradva.

2020. dec. 30. 16:44
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
2020. dec. 30. 16:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!