Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos babám 2 hónapja...

8 hónapos babám 2 hónapja rosszul alszik, mi lehetne a megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Volt valakinek hasonló? Ha érdekel, kérlek olvasd végig..

Kislányom jelenleg 8 hónapos. 1,5 hónapos korától 6 hónapos koráig jó alvó volt (csak 1-2x felkelt éjjel enni).

6 hónapos kora óta azonban pokol az alvása éjszaka! 30-60 percenként felkel! Vagy úgy, hogy felsír, vagy úgy, hogy azt veszem észre, hogy már áll a kiságyban. Miért lehet ez? Kerek 2 hónapja tart ez az állapot.

Mondom mit mondtak már és mi nem vált be:

1. Éhes - Megeszi a napi adagját, elalvás előtt is bekajál. Tehát nem hiszem.

2. Fogzás/Fáj valamije - Még nem jött ki egy foga se, de próbáltam már több éjszakán át Nurofent/Panadolt/Flamborint adni neki, ugyanúgy felsírt. Tehàt nem hiszem.

3. Napközben többet alszik - Annyit alszik napközben, amennyi elő van írva.

4. Séta majd elaltatja.. - sétálhatok vele napközben órákat is a levegőn, attól se alszik jobban.

5. Regresszió - 2 hónapja tartana??

6. Próbáltam már homeopátia, levendula, egyéb dolgokat, nem alszik attól sem.

7. Odavettem magam mellé az ágyba, ugyanúgy felkel.

8. Mozgásfejlődés - tud állni, mászni, ülni, azt mondták 1 hónapja, majd ha ezek meglesznek, nem kel fel ennyit… ez sem talált..

Valakinek volt hasonló? Bármi ami segített? Mikor múlt el??

tegnapelőtt 10:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Az én lányom is hasonlóan volt, csak ő 7 hónapos koráig aludt jól, és utána borult minden. Egyébként attól, hogy nem nőtt ki még foga, lehet az is, az ínye alatt folyamatosan mocoroghatnak, és az zavarhatja, akkor is, ha nem látni semmit. De amúgy ebben a korban bármi lehet, valószínűleg több minden egyszerre, ezért sincs egy tuti módszer, ami majd megoldja. A legvalószínűbb, hogy pl. fog+szepa+vmi idegrendszeri fejlődés egyszerre beütött, és idő kell, míg újra rendeződik minden az alvás terén is. Nálunk kb. 3 hónap volt, míg újra elkezdett jól aludni és mondjuk már csak 1-2 alkalommal kelt. Aztán 11 hó körül volt 5 csodálatos hetünk, amikor minden nap fixen este fél9től reggel negyed8-ig aludt. Spoiler: annak is vége lett. :D Szóval ezt tudom tanácsolni, hogy ne szokj hozzá túlzottan semmihez, mert minden elmúlik. Azóta most kezd beállni (15 hós), hogy újra ritkábban kel, mostanában csak 1x, de ez is ki tudja, meddig tart. 🤷‍♀️ Én igyekszem figyelni az ébrenléti ablakokra (nála ugye ez már egész hosszú), ne fáradjon túl + sok levegőzés. De sajnos nincs recept, csak túl kell élni, elmúlik majd. Kitartást!
tegnapelőtt 11:11
 2/2 anonim ***** válasza:

mind a 2 gyerekem ezt csinálta.

8 hónapos korukig jól aludtak, onnantól óránként keltek.

A nagynál 13-14 hónapos koráig tartott ez.

A kicsi 3 éves, a mai napig 2 óránként kel. (2éves koráig óránként kelt)

tegnapelőtt 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!