Mikor és pontosan hogyan kezdett beszélni a fiú gyereketek?
Fiú babank 13 hónapos korában 3 napig mondogatta, h apuka-apuka-apuka. Egyértelmű volt, h tudja h mit jelent. Ugyanekkor utanozta még a cica-kutyát (kika-kuka), ezt is 3 napig. Azóta nem mond semmit, csak a szokásos baba-mama-papa-pápá és hasonlókat, de szerintem ezeket a szavakat hosszan nem azért mondják a babák, mert értik őket, jóval a megértésük előtt gagyogjak őket. Mintha a beszédtanulas egyáltalán nem érdekelné a mi babankat. Érteni sok mindent megért, összetett dolgokat is, pl vidd a hűtőmágnest a hutore v hozd ide anya telefonját. Ja engem úgy tűnik, h mama-memének hív.
Szerintetek le van maradva?
Másban dolgokban jól fejlődött.
Az én fiam határozottan hablatyolt, hangsúlyozva és “mondatokban”. Idővel alakult ki, hogy utánozni kezdte a szavakat. De leginkább a rámutató dolgokat gyakorolta eleinte: autó (mutat arra), kutya, stb. 2 évesen voltak összetett szavai, 3 éves korára értette meg a rokon és a szomszéd is, hogy mit is mond valójában, addigra lettek szép érthető hangjai a szavainak. Addig a hangya “annnya” volt meg hasonlók. Most 4 éves és még a róka “jóka”, de szépen összetett mondatokban beszél és mesél.
Se a védőnő, se az orvos nem mondta, hogy lassú lett volna a fejlődési ideje. Nektek is van időtök még.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Mások is írjanak légyszi, ha tudnak.
Köszike 😃
Szia
20 hónapos, kb egy hónapja indult be, hogy utánozza, amit mondunk, mostmár mindent próbál vagy sikerül vagy nem. Elég sok szót mond ki érthetően.
Február elején lesz 5 éves, aki nincs vele napi kapcsolatban a nehezen érti, hogy mit mond. Úgy egy éve volt dadogós korszaka is.
Mivel még nincs 5 éves a kutya nem foglalkozik ezzel, nem is tudom igazán, hogy kellene-e
Az óvónő is azt mondja, hogy megérteti magát, mindent megért, így nincs "baj"
Úgy 1,5 éve még én sem igazán értettem, hogy mit mond, 2 éves kora előtt meg max pár szava volt
(cserébe a 2,5 évvel idősebb nővére 4x ennyit beszél 🤦♀️😑)
Fiam 10 hónaposan már tudatosan mondta, hogy apa, 2 évesen folyékonyan beszélt.
Lányom 2 évesen kezdett el szavakat mondani, de hamar ráérzett mert 3 hónap múlva komplett verseket tudott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!