Mennyi az eselye annak hogy egy nyugodt baba gyokeresen megvaltozzon?
Hát nekem minden korszakban változott kicsit, tehát pl mikor nőtt a foga+ mászni kezdett akkor voltak nehezebb hetek, de utána visszatért az alaptermeszete. Szóval lehet esély arra hogy nyugodtabb karakterű marad.
De szerintem van tobbemberes babaknal is inkább a nem megfelelő kommunikáció a ludas.
Megeshet.
Nálunk az első 2 hónapban egy rém volt 😂, utána a világ legnyugisabb babája, most is nagyon jó, bár nem alussza át az éjszakát 6 hónapos kora óta, meg néha rájön a hoppáré ha ehes, de alapjáraton eddig minden rendben.
Nekem nincs gyerekem, de leírom: Az egyik barátom kisebbik lánya egy kis angyal volt. (A nagyobbiktól a falra kell a mai napig mászni, de ez a szülők hibája, na de mindegy..) Szóval a kisebb olyan volt, hogy bárkivel elvolt, ha letették valahová, elgügyögött magának, elnézegetett dolgokat a szobában, mindent meg lehetett csinálni tőle a ház körül. Na ez gyökeresen megváltozott, amikor elkezdett kúszni, főleg járni. Olyan lett mint a nagyobbik, vagy még rosszabb.
De ezek a dolgok teljesen kiszámíthatatlanok. Felesleges ezen előre gondolkodni, mert lehet nyugodt gyerek marad. Függ attól is, hogy milyenek a szülők.
Ismerek ilyet. Babaként csak evett és aludt. Éjjel is csak 1x kelt. Aztán amikor járni kezdett, elszabadult a pokol. Azóta a szülei ketten sem bírnak vele. Ordít, hisztizik, akaratos, mostanában agresszív is. Sokszor kb kezelhetetlen.
Az enyém újszülöttként többemberes volt. Le se lehetett tenni, állandóan foglalkozni kellett vele. 3 hónapos korától cuki, érdeklődő, kedves, nyugodt baba. A hisztijei fele olyan durvák sincsenek.
Ezt előre nem lehet megmondani, majd idővel eldől
Az én fiam is egy mintapéldány volt. Neki a személyisége is megmaradt a nyugodt, kiegyensúlyozott ponton.
A dac korszak az nem volt kellemes, de átvészeltük, szerintem ha a szülő mindig ott áll a gyerek mellett stabilan (következetes viselkedéssel és határokkal amit betartat már baba kortól - nyilván az adott kornak megfelelő határokkal) akkor ez a része se vészes.
A környezetemben az a gyerek aki később több emberes lett, ott a szülők szabályrendszere és nevelési módszere volt leginkább a ludas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!