Ha valaki bemenne az újszülöttekhez és kicserélne egy párat akkor van rá esély, hogy a szülők nem veszik észre és hazaviszik más babáját?
Nekem sem tűnt volna fel rögtön szülés után, kicsit lilás volt(kreolabb, csak nem gondoltam volna) és maszatos.
De mellettem volt egy kisebbségi baba hatalmas hajkoronával, homloka is alig volt a gyereknek, illetve volt még ott tejfelszőke fehér baba, aki tök piros volt üvöltéskor. Az enyém kreol barna bőr, barna haj baba, mint egy kis indián, ami feltűnt mint ismertetőjegy az a groteszk bumszli jellegzetes forma nagylábujja. A többi babán nem volt olyan, mint az én/mi nagylábujjunk.
Szóval lehet, hogy összekevertem volna, de csak olyanokkal, akik nagyon hasonlítanak rá, a legtöbb újszülött pedig különbözik bőrszínben, hajszínben, hajmennyiségben, illetve gonosz lesz, de volt pár "csúcsfejű" baba is, meg nagyon husi, meg besárgult
Átlag csecsemőt átlag gyerekek között könnyű összekeverni, de kevesebb az átlag baba, mint az ember gondolná.
Sajnálom, hogy nem mindenhol mutatják a babát rendesen.
Nekem 2 gyerek van.Már felnőttek.De a mai napig tisztán vissza emlékszem mind a kettőre.Akinek van babája az szerintem látja, hogy nem egyformák.Sima szülés volt mindkettő.
Nekem furcsa, hogy valaki elvisz egy másik babát.
De nem pontozok le senkit,mert nem ismeri fel a gyerekét.
5-ös voltam.
3-as vagyok, èn làthattam a gyerekem ès sosem volt nèlkülem, a kòrhàzban. A testvèrem kiköpött màsa volt első perctől kezdve. A sajàt ruhàja volt rajta ès 2-3x szaladtam el mellőle pisilni, az àgyamnak közös fala volt a wc/fürdőszobàval. Esèly sem lett volna a cserère.
Viszont tudom, hogy vannak olyan helyek, ahol az anyàt ès a csecsemőt elszakìtjàk egymàstòl, napokig alig làtjàk egymàst. Ha szüleskor pàr màsodpercig làthatta az anya, kòrhàzi ruhàban van, akkor simàn elcserèlhetik.
Nàlunk is karkörőztek, de àllandòan leesett a gyerekről, erre nem alapoznèk.
Annyira szívesen válaszolnám, hogy bármelyikek közül megismertem volna, de én sem. Császárral született, megmutatták felemelve és szaladtak vele el.
Később, kb 3 napos korában (addigra már velem volt nonstop), mikor a nővérek elvitték fürdetni, utánuk mentem, mondták, hogy készen van már, ott fekszik, vihetem. Vettem volna fel, mondták, hogy nem ő az. Kiderült, hogy ők keverték össze, azt hitték, hogy a szobatársam babája az enyém. De egy pillanatra majdnem elhittem (bár inkább nem, mint igen, de csak pislogtam: ennyire hülye lennék?), és ez borzasztóan rossz érzés volt. 5 éve volt, de még mindig nagyon emlékszem rá.
Problémamentes természetes szülésem volt, az első másodpercben, amint kibújt, már rakták is rám és 2 órán keresztül el se vitték. Annyi idő alatt elég mélyen belém vésődött a kis arca (mondjuk jellegzetes is volt, MINDENKI, aki látta a kórházban, megjegyezte, hogy milyen kis morcosan néz, tényleg olyan volt, mint aki folyamatosan haragszik a világra, hogy megszületett :D ). Szóval én biztosan felismertem volna, ha fürdetés után nem őt kapom vissza. De simán elhiszem, hogy akinek mondjuk császárja volt, és egyből elvitték a picit PIC-re mondjuk, ahova a műtét miatt nem is tudott egyből utána menni, hanem csak másnap reggel látja legközelebb, ő csak elhiszi a nővéreknek meg orvosoknak, hogy amúgy az az ő gyereke. Jobb esetben van az, mint amit az egyik válaszoló mondott, hogy legalább apuka jól megnézi magának, és akkor ő fel tudja ismerni.
Amúgy minden babának látványosan más az arca, szerintem, és miután alaposan meg tudtad nézni a tiédet, szerintem nincs az az isten, hogy ne ismerd fel ezer közül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!