Akinek autista a gyereke, 1,5 korban mennyire ertette meg az utasitasokat illetve amit mondanak neki es mennyire kommunikalt?
Az én gyerekem másfél évesen szelektíven csinálta ezeket, ha olyanja volt mutogatott, megértett, ha meg épp elvolt, vagy bármi, akkor mintha meg se hallotta volna, ránk se nézett, csak ment a feje után, csinálta amit kigondolt. Beszélni nem beszélt, de volt, hogy figyelt, volt gyakran szemkontaktus, illetve fixen magyarázott babanyelven, grimaszt másolt, mutogatott, megmutatta a lámpát pl, ha kértem, meg ilyenek, ha ugattam mutatta a kutyát, ha szomjas volt ki akarta velem nyittatni az üveget, meg ilyesmi.
Nem aspergeres, de enyhén érintett, magas iqval, szociális téren nagy az érdeklődéssel, alacsony stressztűréssel, aktívan kommunikál, barátságos.
Szét lehetne bontogatni ezt az autizmus kategóriát, mert én pl egy olyan autista gyereket sem ismerek, mint ő, de van olyan típus, akik szemmel láthatóan nagyon hasonlóak, a látszólag érzelemmentes kis tudós típusból 4 gyerekhez is volt szerencsém, annyira hasonlított, ahogy viselkedtek, hogy nehéz nem észrevenni(nem mind volt aspergeres diagnózis alapján).
Először 2 évesen mondták hogy autista lehet, de mire a folyamat végére értünk, 5 éves lett leírva.
Én nem bíznám a Szakszolgálatra... Ha van rá lehetőségetek, vidd el pl. a Budapesti Korai Fejlesztő Központba, jobban jársz. [link]
Mi (5-ös voltam) az Autizmus Alapítványnál voltunk, de számomra nem nagyon volt kérdés, hogy az-e. Ha bizonytalan lettem volna, hogy ez vagy valami más probléma állhat a háttérben, akkor én is inkább Czeizel Barbaráékhoz viszem. Vagy még a Bethesda KIDSZ is egész jó. De a Szakszolgálatok... inkább nem minősítem őket...
Kedves 10 es!
3 évesen milyen volt a gyermeked?
Mikor kezdett beszélni és mikor lett szobatiszta?
Milyen autisztikus tünetei voltak ekkor?
Ha hisztizett miken?
Köszi ha válaszolsz.
A szakszolgálat nem diagnosztizál csak elküld, hogy diagnosztizáltasd, illetve meglévő diagnózis alapján tanulási segítséget adhat intézményben, vagy kiadja a papírt, amivel járhat szegregáltba..
Autizmust pszichiáter diagnosztizál vizsgálat és kérdőív alapján, nem a szakszolgálatos 20 perc alatt, csak nagyon tipikus esetben kaphat auti kódot gyerek ott..
Szóval tudom ijesztően hangzik, de keress pszichiátert! Ő tud segíteni a dologban, de a legjobb, ha kifejezetten auti irányban mozog, auti alapítványnál vannak ilyen irányban képzett, tapasztalt emberek, vadasban már szinte csak fiatal rezidens vagy frissenvégzett 30 körüli dokinő van, akik miatt jó híre volt az intézménynek, azok már nagyrészt váltottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!