Akinek autista a gyereke, 1,5 korban mennyire ertette meg az utasitasokat illetve amit mondanak neki es mennyire kommunikalt?
Nem kommunikált sem verbális, sem nonverbális módon. Csak ordított, én meg tippelgethettem, hogy épp miért.
Az utasításokat megértette, de már akkor sem fogadta el őket, ellenálló volt. 6 éves lesz hétfőn, aspergeres, tavasszal próbáljuk majd kideríteni, hogy "azon belül" van-e PDA-profil.
3 éves koráig nem kommunikált. Csak gagyogott.
De az utasításokat megértette.
De mi a tünet, ami miatt aggódsz?
Igen, gyakori autistáknál, hogy a kommunikáció (a non verbális is) késik vagy elmarad, de vannak jól kommunikáló autisták is. Ennyi alapján se kizárni, se megerősíteni nem lehet.
Az én lányom nem kommunikált 1,5 évesen. Sehogy. Azt is csak találgattuk, hogy mikor éhes, szomjas. Nem mutogatott, nem mondott egy szót sem, érteni részben értett.
2 évesen is csak a mutogatással voltunk előrébb, de túlhallása volt, meltdownokat produkált. Akkor SPD lett a diagnózis és kevert specifikum.
4 évesen az SPD-t "kinőtte", mert kiderült hogy csak idegrendszeri éretlenség állt mögötte.
Most 5 és a kevert is lekerült, sima BTMN-es. Nem autista, hiába volt ezer autisztikus tünete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!